Det bliver ikke let for Beezie

31-03-2019 14:52

Camilla Tiefensee Schrøder

Sidste års World Cup-vinder Beezie Madden har mulighed for at hente sin tredje World Cup-titel, når årets store finale løber af stablen i Göteborg i næste uge, men konkurrenterne er klar til at give hende kamp til stregen

Copyright Ridehesten.com
Beezie Madden og Breitling. Foto: FEI/Amy Katherine Dragoo
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den amerikanske top-springrytter Elizabeth 'Beezie' Madden har mulighed for at vinde sin tredje World Cup-sejr ved finalen i næste uge. Men selvom hun har både dobbelt olympisk guld, VM-sølv og to World Cup-sejre på CV'et, bliver det langt fra en nem opgave at slå de mange stærke konkurrenter, hun skal møde i Göteborg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ikke mindst Tyskland stiller med nogle rigtig skarpe profiler. Daniel Deusser, som vandt den seneste World Cup-finalesejr for Tyskland tilbage i 2014 i Lyon, er i topform efter en fænomenal 2018/2019-sæson. Han har vundet hele tre kvalifikationer og fører dermed den vesteuropæiske kvalifikation med hele 99 point.
Også landsmanden Christian Ahlmann er et stærkt kort på den tyske hånd. Han vandt finalen i 2011 på Taloubet og ligger i denne sæson nummer to i kvalifikationen. Ifølge FEI stiller han til start med den spændende 10-årige Clintrexo Z, som han vandt kvalifikationen med i Mechelen tilbage i december.

Værtsnationen har også gode chancer for, at en af de svenske ryttere kan sørge for en hjemmebanetriumf. Den regerende europamester Peder Fredricson er klar til start, og det samme gælder Irma Karlson og Henrik von Eckermann. Sidstnævnte var i omspringningen ved sidste års finale i Paris, hvor han måtte nøjes med en tredjeplads. Men i år har han samme hest, Toveks Mary Lou, med igen, og han vil helt sikkert gå efter revanche.

Blandt topnavnene bør schweiziske Steve Guerdat og Martin Fuchs naturligvis også nævnes. Men der er også nye, spændende talenter fra den yngre generation på startlisten. 20-årige Eve Jobs og 21-årige Kelli Cruciotti, som begge kommer fra USA, bliver de yngste ryttere på banen. Og Devin Ryan, som blev nummer to i Paris sidste år har også meldt sig under den amerikanske fane i år.

Amerikanske kvinder til tops
Kun fem kvinder har i World Cup-finalens historie formået at løbe med vindertitlen, og i alle tilfælde er de kommet fra USA, ifølge FEI. Melanie Smith vandt i 1983, Leslie Burr Lenehan vandt i 1986 og Katharine Burdsall i 1987 under det amerikanske flag. Og den tredobbelte World Cup-vinder Meredith Michaels-Beerbaum repræsenterede godt nok Tyskland da hun vandt i i 2005, 2008 og 2009, men hun var oprindeligt født i Los Angeles, Californien.
Beezien Madden blev den femte kvindelige vinder, da hun sikrede sig trofæet i 2013 og igen sidste år, da hun vandt i Paris med Breitling LS. Det bliver spændende at se, om det lykkes endnu engang i Göteborg.

Finalen skydes igang torsdag den 4. april, og så skal der springes hurtigt og fejlfrit igen fredag den 5. april for at blive kvalificeret til søndagens store finale.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen