Det er holdsport, når det er bedst

20-04-2024 15:56

Trine Askjær-Jørgensen

Sådan lyder det fra landstræner i springning, Bo K. Møller, efter et hold danske ungryttere fredag gav den fuld gas og vandt bronze ved FEI Nations Cup Youth-stævnet i Frankrig

Copyright Ridehesten.com
De fire ungryttere på Nations Cup-holdet; Frederik Fensholt, Caroline Knudsen, Mette Askham Jensen og Emma Ponsaing sammen med landstræner Bo K. Møller. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend, nærmere bestemt fra den 18.-21. april, afvikles der FEI Nations Cup Youth-stævne i franske Compiègne. Nations Cup er som bekendt holdkonkurrencer, og i denne stiller danmark med et hold i hver af aldersgrupperne junior- og ungrytter. Altså er otte unge, danske springryttere kørt en tur sydpå for at starte den spændende konkurrence, og med sig har de selvfølgelig landstræner i springning, Bo K. Møller.

Fredag blev CSIOY Nations Cup-klassen for ungryttere redet, og de fire danske ryttere og deres heste gjorde rigtig god figur, hvilket betød, at de sikrede sig en bronzemedalje i holdkonkurrencen.

Holdet bestod af Caroline Knudsen med DV-hoppen Landlyst Callicon e. Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Prinds), Frederik Fensholt med Take a Chance on Me Z e. y Taloubet Z/ Aldatus Z, Mette Askham Jensen med DV-vallakken Saharis Favorite Carlos e. Favorit Ask/ Claudius K. (opdr. Stutteri Sahari) og Emma Ponsaing med DV-vallakken La Chance de Jade e. Lord if de Chalusse/ Corlando (opdr. Capa City Horses).

– Det er det fedeste, der er sket i mit liv, sagde Emma Ponsaing om oplevelsen, og hun blev suppleret af holdkammeraterne, der sagde følgende:

– Det var megafedt at komme på podiet i denne nationsspringning, hvor alle de gode nationer stiller op. Det viser virkelig, at vi kan være med, hvor det gælder, Frederik Fensholt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er fedt, at vi alle sammen bidrog med resultater til den samlede placering, Caroline Knudsen.

– Det har været en stor oplevelse at blive nr. 3 i nationspringning i Compiègne, og vi gjorde det alle sammen godt, Mette Askham Jensen.

– Det er holdsport, når det er bedst, lyder opsummeringen fra landstræner Bo K. Møller.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Landstræner i springning, Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen