– Det er jo det, man lærer noget af

29-01-2024 06:50

I tre uger har Søren Ramussen og hans døtre Kamilla og Katrine Ladefoged befundet sig i Spanien, hvor de har deltaget i det internationale springstævne i Oliva. Her har de to søskende redet mod nogle af Europas bedste ryttere, og det har der været stor læring i

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Ladefoged Ramussen og My Boy 26, der sammen har opnået flere placeringer til stævnet i Oliva. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For tre uger siden drog Søren Ramussen sammen med døtrene Kamilla og Katrine Ladefoged Rasmussen mod Oliva i Spanien for at deltage i det internationale springstævne Mediterranean Equistrian Tour 2024. Sammen med Tina Ladefoged Ramussen driver Søren Frandsbjerg Horses, som i løbet af årene har samarbejdet med flere ryttere og stalde i sporten. 

Sammen med træner Torben Frandsen og det øvrige team: fire ryttere, fire grooms og fire ekstra chauffører, bestod karavanen af i alt fire lastbiler med hele 18 heste. Ud af de 18 heste har Kamilla startet seks af hestene, mens Katrine har startet tre af dem. 

Kamilla og Katrine har også haft helt unge talenter med til stævnet, blandt andet 6-årige Starlight van de Dompelhoeve e. Chilli Willi/ Celano og 7-årige Rassall Van't Zorgvliet e. Casall/ Heartbreaker, som Kamilla har startet i unghesteklasserne.

Søren fortæller, at flere af de unge heste er indkøbt på Dansk Varmblods auktion for fem år siden.

– Vi havde et mål om at lave vores egne heste og forsøge at lave nogle Grand Prix-heste ud af det. Nu har vi nogle på 5, 6 og 7 år, der rider med i toppen af Europa. Det er skønt. 

To af de unge heste deltog også ved stævnet forrige år, og Søren fortæller, at det var en oplevelse at se, hvor meget de havde flyttet sig på et år: 

–  Vi var til det samme stævne for lige nøjagtigt et år siden, hvor vi havde to ungheste med. Nu har vi de samme to ungheste og fire nye ungheste, og de to der var med sidste år, de har flyttet sig et ordentlig hak. Vi kan se, at vi sagtens kan ride med med resten af Europa. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I konkurrence med Europas bedste ryttere
Til stævnet har der været mere end 1000 startende ekvipager, og banerne har været bygget af OL-banebyggere. Derfor er der også tale om et højt niveau til stævnet.  

–  Det var teknisk rigtig, rigtig svært. Men selvom det er EM- og OL-ryttere der rider rundt dernede, så gennemfører vi også med nulrunder.

Selvom konkurrencen til stævnet har været hård, har det også været en lærerig tur: 

–  Det er jo det, man lærer noget af. Og vi får prøvet noget af og bliver testet op imod Europas bedste. 

Søren fortæller, at de i alt har opnået omkring 55 placeringer til stævnet, hvoraf tre af klasserne er med point.

I løbet af de seneste år har Kamilla desuden flyttet sig fra omkring nr. 1200 på verdensranglisten til omkring nr. 500. Søren understreger, at denne præstation er kommet af hårdt arbejde og af at satse bredt på flere heste. Kamilla valgte for to år siden at gå fuldtid på hestene. 

Søndag sluttede Kamilla stævnet af med en placering som nr. 3 i 130 cm-klassen med My Boy 26 e. Mylord Carthago/ Sandro Boy efter et fejlfrit ridt i klassen.

Find stævnets resultater her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen