DM-vinder Cecilie König flyvende til Baltic Cup (video)

05-12-2020 13:45

Marie Helene Rigård Rohleder

Den talentfulde unge springrytter Cecilie König har netop vundet Grand Prix-klassen for childrenryttere til Baltic Cup på Riders Cup. Det blev også til en samlet dansk sejr for junior-rytterne til Baltic Cup, hvor Emilie Heering vandt

Cecilie Köning og Tarupgaards Rubin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden hos Riders Cup på Sjælland afvikles finalen i den populære springturnering Baltic Cup for både children-, junior- og ponyryttere.

For få måneder siden blev Cecilie König og Taarupgaards Rubin e. Quidam's Rubin/Solos Landtinus indendørs danmarksmestre i springning for childrenryttere på  Vilhelmsborg, og her til Baltic Cup fortsætter de succesen.

Ekvipagen vandt nemlig dagens Grand Prix-klasse MB1* (125 cm) for childrenryttere i tiden 35.73.

– Det har været en super god weekend. Jeg begyndte først rigtig at ride stævner på Rubin i sommers, men det er bare gået rigtig godt, fortæller Cecilie König til ridehesten.com.

Cecilie König og Tarupgaards Rubin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I det samlede resultat i Baltic Cup for childrenryttere gik sejren til svenske Linn Arvidsson på Glenmorangie.

Andenpladsen gik til danske Olivia Hundborg Dresler på Uno's Safier, og Cecilie König red sig til en samlet tredjeplads.

Olivia Dresler og Uno's Safier. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hør Cecilie König fortælle om weekendens stævne her:

Hos juniorrytterne i Baltic Cup turneringen blev det til en samlet dansk Trophyvinder til Emilie Heering på Medina e. Bonaparte Z/Isootoop (opdr. Lene Sternkopf).

I Grand Prix-klassen MA*2 (140 cm) hos juniorerne red Noona Wildfang Linde og Lehar e. Verdi/ D'Ukase sig til en flot andenplads i tiden 34.76 og dermed bedste danske placering i klassen.

Se hele resultatet her.

Ridehesten har fotograf til Baltic Cup-stævnet både lørdag og søndag. I kan se og købe billederne på hjemmesiden i næste uge.

Noona Wildfang Linde og Lehar. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hvad er Baltic Cup?

Baltic Cup er nordens største internationale springturnering for pony og juniorryttere, der afholdes for alle lande, der grænser op til Østersøen/ det baltiske hav.
Baltic Cup blev stiftet i 2000, og det er en turnering, der forløber over 4 eller 5 årlige springstævner i Sverige, Norge og Danmark, hvor rytteren kan indsamle point til den årlige Trophy finale, der afholdes sidst på året.
Formålet for Baltic er ikke alene at sikre gode springstævner, men tillige at medvirke til at lære de unge ryttere, hvordan der rides internationalt og sikre en rolig og god indføring i Fei-stævnernes verden.