Højt niveau i 4-års championat

13-10-2022 18:56

Annika Knudsen Lorentsen

Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste i springning er i gang, og det startede med et højt niveau for 4-års, hvor hele 24 ud af de 45 heste blev belønnet med et 8-tal eller mere

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg med Nørremøllehøjs Silver Light. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

45 ekvipager har netop været igennem den første indledende runde i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 4-års springheste, og finalestævnet starter med et højt niveau. 

Dommerholdet, som bestod af tyske Karsten Huck, Torben Frandsen og Kenneth Ernst delte ud af mange gode karakterer, mens der selvfølgelig også var nogle af de unge heste, der havde udfordringer på dagens bane. 

Hele 24 heste modtog en karakter på 8.0 eller mere, og dagens vinder red sig til et flot 9-tal. Det var Maria Bjørnkjær Asferg med Nørremøllehøjs Silver Light e. Silvaner D.C./ Candillo (opdr. Christina Møller og Uwe Thomsen). 

– Det er rigtig dejligt at se sådan en hest. Den er rigtig dejlig, den springer godt af jorden, er forsigtig og smidig. Det eneste vi kan sige i dag, er at der manglede et lille changement, udtalte dommerne om den velspringende skimmel. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Special Fighting. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Næstbedst i dag var Martin Dinesen Neergaard med Special Fighting e. I'm Special de Muze/ Fighting Alpha som opnåede 8.9 i karakter. 

– Her så vi også en rigtig flot tur, og en hest der springer rigtig godt og er flot fremvist, fortalte dommerne om Special Fighting. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Cibelle Ask. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Tredjepladsen blev i dag delt af Geraldine Lüthje med Derby Alfarvad Z e. Ard VDL Douglas/ Concorde (opdr. J.E. Jensen Alfarvad A/S) og Søren Møller Rohde med Cibelle Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S). De opnåede begge 8.8. Femtepladsen blev Cecilie Kjær med Danish Dynamite e. Diarado/ Sampras, som i dag opnåede 8.5. 

Det er de 20 bedste heste sammenlagt fra dagens kvalifikation og morgendagens kvalifikation der får en plads i lørdagens finale, hvor årets bedste 4-års skal kåres. 

Resultat fra dagens runde. 

Copyright Ridehesten.com
Geraldine Luthje med Derby Alfarvad Z. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner