Don O med mange højdepunkter

26-04-2018 13:07

Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen og den 10-årige Blue Hors Don Olymbrio imponerer her i starten af hingstens anden Grand Prix sæson med mange højdepunkter og gålyst - det udløste en fjerdeplads i Hagen i dag

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersenog Blue Hors Don Olymbrio.

Det internationale stævne i Hagen er i fuld gang og i dag har Daniel Bachmann Andersen været alene om at repræsenterer de danske farver i Grand Prix-klassen, som kvalificerer til lørdagen Grand Prix Kür. Daniel har også Blue Hors Zepter til start i Hagen i Grand Prix/Grand Prix Special. 

Det er blot Blue Hors Don Olymbrios anden sæson i Grand Prix - Jazz-sønnen imponerer med et enormt udtryk på banen, og stor sikkerhed i samtlige øvelser. Alle Grand Prix-øvelser udføres teknisk korrekt og med godt "flow", konstant op-ad-bakke og med stor energi og gålyst. Man sidder med den følelse, at hingsten om nogle få måneder vil have den større sikkerhed i de aller sværeste øvelser, så han rigtig kommer til at stråle i programmet. 

Daniel og Don O kom fejlfrit gennem deres program med stor sikkerhed i serierne, hvor changementerne var gennemsprungne, store og tydeligt op-ad-bakke. Daniel fik et godt flow i sidebevægelserne, og pirouetterne blev honoreret med flere 8-taller. Passagen er markeret med godt løft, og teknisk er piafferne helt efter lærebogen, dog lidt "under tempo", men det ser ud til at kunne løses med mere styrke og erfaring. Daniel og Blue Hors Don Olymbrio opnåede 74,087% og det rakte til en fjerdeplads.

Sejren gik med stor sikkerhed til det erfarne tyske par Kristina Bröring-Sprehe og den 17-årige avlshingst Desperados FRH e. De Niro. Severo Jurado Lopez, der rider for Helgstrand Dressage havde et rigtig godt ridt på Deep Impact e. De Niro, meget mere afspændt, end vi somme tider har set den energiske hest. Et flot travprogram med passage og øgninger som absolutter højdepunkter, gav parret gode points på kontoen. Et sikkert galopprogram udløste godt 75% fra dommerne og en andenplads.

Se resultatet af klassen HER

Danske springryttere i front
Der er også danske springryttere til start i Hagen. Her til morgen blev Emil Hallundbæk og Søren Pedersen placeret som hhv. nr. seks og syv i CSI4* med Sazermie og Tailormade Sandros S Bella. Vinder af klassen blev Katrin Eckermann/FC Okarla og der var kun godt et par sekunders forskel mellem danskernes tider og vinder tiden. Se resultatet af klassen HER Begge ryttere skal til start senere i dag i en 1.45 m klasse i den 4-stjernede tur. I samme klasser kommer svenske Douglas Lindelöw til start med DV-hesten Volstrups Cody e. Carlos DZ (opdr. Pia Holländer og Henning Jensen).

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner