Donkey Boy-søn vandt 6-års finalen

01-10-2022 11:11

Den svenske UVM-finalist for 6-års, Diploid efter Hesselhøj Donkey Boy, tog sejren for andet år i træk i det svenske Breeders Trophy

Copyright Ridehesten.com
Diploid og Vendela Eriksdottir Rubin ved UVM i september. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved det svenske Breeders Trophy under SWB Equestrian Week på Flyinge bestod fredag aftens finale for 6-års af 15 heste, hvoraf flere var efter danskejede hingste. Total Hope stod som far til fire finalister, og endvidere var Skovens Rafael, Hesselhøj Donkey Boy og Blue Hors Zack hver især far til en finalist.

Sejren gik til den svenske UVM-finalist for 6-års, Diploid efter Hesselhøj Donkey Boy/Topaasch, der rides af Vendela Eriksdottir-Rubin og er avlet af den succesfulde avler Lena Nyström, der i Danmark kendes som avleren af den tidligere årets hoppe, guldmedaljehoppen Stigma.

Diploid vandt med samlet 85,4 og med delkarakterer som 9 for trav og 8,8 for både galop og kapacitet. Hans far, DV-hingsten Hesselhøj Donkey Boy, er populær i Sverige og blev mest vindende faderhingst ved Scandinavian Open under Falsterbo Horse Show 2022.

Copyright Ridehesten.com
Lena Nyström. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den svenske opdrætter Lena Nyström, som står bag Diploid, har også to opdræt i 5-års finalen senere i dag samt et opdræt i 7-års finalen i morgen.

Andenpladsen i 6-års finalen gik til Allanzo TH e. Blue Hors Zack/ Donnerhall, mens tredjepladsen gik til Vretas Van JB e.  Van Vivaldi/ First Wish, og Tertius e. Total Hope/ Olivi besatte den sidste af de fire placeringer i finalen. Far til nr. 3, Van Vivaldi, havde i lighed med Total Hope fire finaleafkom.

Resultat af finalen for 6-års / Stævnets start- og resultatlister

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen