Donna Unique til Dorothee Schneider

11-06-2013 15:38

Den internationalt kendte og succesfulde Grand Prix-dressurrytter Dorothee Schneider bliver den nye rytter på den danskavlede tophest UNO Donna Unique

Copyright Ridehesten.com
UNO Donna Unique og Andreas Helgstrand.

Familien Jasper-Kohl fra Gestüt Peterhof har i Dorothee Schneider fundet en af Tysklands bedste dressurryttere til at varetage opgaven at uddanne deres mange topdressurheste. Heriblandt findes flere fremragende Dansk Varmblodsheste, bl.a. staldens trumfkort UNO Donna Unique e. Blue Hors Don Schufro / Falkland (opdr. Stutteri UNO v/ Joan Andresen og Søren Meldgaard).

I Danmark blev guldmedajlehoppen UNO Donna Unique først redet af Dorthe S. Hoeck og siden hen Andreas Helgstrand, som er den rytter, der har redet hoppen længst. Med Helgstrand i sadlen har UNO Donna Unique høstet mange sejre bl.a. guldmedalje ved VM for 6-årige dressurheste i Verden.

I forbindelse med salget til Jasper-Kohl i januar 2012 blev den videre uddannelse af hoppen lagt i hænderne på svenske Patrik Kittel, og sammen sejrede ekvipagen bl.a. i lilletur i Hagen sidste år og kvalificerede sig dermed til Nürnberger Burgpokal. Imidlertid måtte Kittel rejse fra Gestüt Peterhof, hvorefter tyske Ulla Salzgeber overtog staldens heste, men det blev til et meget kort samarbejde.

Den tyske holdsølvvinder fra OL 2012 i London, Dorothee Schneider, var allerede i forgangne weekend til start på Gestüt Peterhofs Derano og ekvipagen vil ligeledes være til start ved Peterhofs CDI-stævne i juli måned.

Videoer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen