Dressuraften med Helgstrand i Aalborg

21-05-2016 09:47

Aalborg Dressage Event og Sportsrideklubben Aalborg havde sammen med Helgstrand Dressage arrangeret en hyggelig og festlig aften på Finstrupgaard i dressurens tegn

Fredag aften bød Janne Seemann fra Sportsrideklubben Aalborg velkommen til en gammel kending i klubben, Andreas Helgstrand, der kom til SAO som 16-årig fra Amager for at gå i beriderlære. Janne leverede en flot introduktion ved at fortælle lidt om Andreas' fortid i SAO, og hvad han derefter har udrettet.

Arrangementet bød på tre ekvipager fra Helgstrand Dressage bestående af en 4-års, en 5-års og en 6-års hest, hvor Andreas i publikums øjenhøjde forklarede, hvad man forventer af en dressurhest på de enkelte alderstrin, og hvordan man griber uddannelsen an. De fire ekvipager var Emma Ahlberg med 4-årige Fürst William, Severo Jurado med 5-årige Grand Galaxy Win og Thomas Sigtenbjerggaard med 6-årige Vincent Maranello - alle tre talentfulde heste af exceptionel kvalitet.

Med Andreas' gode kommunikationsevner og en god portion humor fik de omkring 150 fremmødte, der også talte de internationale dressurdommere ved stævnet, belyst nogle af de udfordringer, man kommer igennem under uddannelsen af unge dressurheste, og hvordan man med et positivt fokus kan løse dem. Hestene blev flot fremvist én ad gangen og hver gang stillede Janne Seemann relevante spørgsmål - både om hestenes uddannelse og kvalitet men også bredere om Andreas' syn på mangt og meget. Alt i alt en lærerig og ikke mindst underholdende aften, der sluttede af med mousserende vine og tapasbuffet.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald