Dressurføl med fremtiden foran sig på auktion (video)

30-08-2021 18:19

Annika Knudsen Lorentsen

Den 4. september holder Dansk Varmblod Elitefølauktion ved KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg, og her kommer 50 fremragende føl under hammeren. Vi vil løbende præsentere føllene, og her ser vi nærmere på fem fantastiske dressurføl

Copyright Ridehesten.com
Frankley e. Franklin/Fürstenball (opdr. Bodil og Jan Pedersen). Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

50 super interessante føl er udvalgt til årets Elitefølauktion, som afholdes af Dansk Varmblod den 4. september på Vilhelmsborg. Auktionen er en live-auktion i forbindelse med Eliteskuet, men man kan byde på føllene online allerede fra den 2. september kl. 17.00. Som optakt til auktionen vil vi løbende præsentere føllene, og nedenfor kan i se mere om fem af de dressurføl, der er på auktion.

Hoppeføl med fantastiske bevægelsesmønster
Katalog nr. 103, Logo's Diva e. Hesselhøj Donkey Boy/Fürstenball (opdr. Jette Fries) er et højtstillet og storrammet hoppeføl. Dette føl er særdeles udtryksfuldt og har et fremragende bevægelsesmønster. 

Moren til dette føl er Logo's Facet, der er mor til flere ærespræmieføl, og mormoren er mor til to B-heste i dressur, herunder sølvmedaljehoppen Logo's Gaya. Logo's Gaya har netop været til UVM i Verden, ligesom hun blev nr. 3 i det svenske 6-års championat. 

Se video af føllet nedenfor. 

Maskulint føl med masser af udtryk
Katalog nr. 114, Faustino Maxima e. Franklin/Sir Donnerhall I (opdr. Maxima Horses v/Maria Wilbroe) er et ædelt og maskulint hingsteføl. Føllet er storrammet og bevæger sig med stor smidighed og en supergod mekanik i sine bevægelser. 

Føllets mormor har elitestatus på baggrund af hestens afkoms rideresultater, så dette føl kommer altså ud af en stamme, der har produceret flere velfungerende afkom. 

Se video af føllet nedenfor. 

Velgående og elegant hoppeføl
Katalog nr. 116, Frankley e. Franklin/Fürstenball (opdr. Bodil og Jan Pedersen) er et særdeles velgående hoppeføl, som bevæger sig med stor elegance. 

Dette føl er ud af en hoppestamme, der har gjort det rigtig godt. Moren til føllets mormor er mor til guldmedaljehoppen Andorra, såvel som en kåret hingst. Helsøsteren til føllet er solgt på Dansk Varmblods Elitefølauktion og ydermere er dette føl selv udtaget til Eliteskuet. 

Se video af føllet nedenfor. 

Dressurføl med interessant blod og godt udtryk
Katalog nr. 121, Feverfew e. Blue Hors Monte Carlo TC/Blue Hors Farrell (opdr. Blue Hors ApS) er et vellinjeret og udtryksfuldt føl, der bevæger sig med en naturlig opadbakke tendens. Føllet er gennemavlet og ud af en særdeles interessant stamme. 

Mormoren Fabienne er helsøster til Tailormade Red Rebel, som var kvalificeret til OL, mens moren til mormoren er mor til en Lusidor-Preis vinder og Blue Hors Veneziano. 

Se video af føllet nedenfor. 

Moderne og yndefuldt hoppeføl
Katalog nr. 122, Hardsyssel's Zarisma e. Blue Hors Zackerey/De Noir (opdr. Team Hardsyssels Jetset) er et moderne og yndefuldt hoppeføl, der har en yderst velbalanceret og tiltalende bevægelse. Dette føl blev vinder i region 6 og er derfor udtaget til Eliteskuet. 

Stamhoppen Fleur har lavet mange elite- og medaljehopper, og ved dette føl finder man fire elitehopper i lige linje. 

Se video af føllet nedenfor. 

Se hele kataloget HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner