Dressurhestene gennem vettjek

05-08-2022 12:50

I formiddags var 94 dressurheste gennem det obligatoriske vettjek her ved VM i Herning, inden det i morgen går løs med første afdeling af holdkonkurrencen. Samtlige heste blev godkendt og de danske heste viste at de er mere end bare klar til konkurrencen

Ved internationale stævner og mesterskaber skal alle heste gennem vettjek for at blive godkendt til at starte og VM er det ingen undtagelse. Klokken 8 i morges blev de første heste vist for hånd i skridt og luntetrav for bl.a. præsident for den veterinære kommission, dyrlæge Nicolai Jarløv, og præsident for Ground Jury, Susanne Baarup Christensen.

Intet mindre end 94 dressurheste fordelt på 34 nationer blev fremvist og alle blev godkendt - trods at nogle måtte trave en eller to gange mere for at dyrlæger og dommere var helt sikre på hestene var fit.

De fire danske heste var absolut i hopla og både Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stutteri Heiline v/Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen), Daniel Bachmann Andersen med Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen) og Nanna Merrald Rasmussen og den nu 18-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz, havde hænderne fulde, da alle tre heste var særdeles friske. Den 11-årige vallak Vamos Amigos e. Vitalis/Blue Hors Hotline var til gengæld særdeles rolig da Cathrine Laudrup-Dufour mønstrede ham.

Kl. 14.30 er der lodtrækning om startrækkefølgen i holdkonkurrencen. De nationale holdledere/landstrænere har selv besluttet, hvilke to af deres fire ryttere skal ride lørdag, og hvilke der skal ride søndag. Ud fra det bliver rytterne inddelt i hold af fem ved lodtrækning, og så rider de i omvendt rækkefølge af placering på verdensranglisten.

Start- og resultatlister 

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen