Dressurhingsteføl af international klasse

11-10-2021 16:04
Avl

I næste uge har du årets sidste chance for at erhverve dig et udsøgt kvalitetsføl på en af Dansk Varmblods følauktioner, når DWB World Cup Foal Auction løber af stablen ved World Cup-stævnet i MCH Messecenter Herning. Et af de fremragende føl er dressurhingsteføllet Overgaards Springfield  

Copyright Ridehesten.com
Overgaard's Springfield. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af de nøje selekterede 16 dressurføl i kollektionen til DWB World Cup Foal Auction, der finder sted den 23. oktober 2021, er det iøjnefaldende hingsteføl Overgaards Springfield e. Springbank II VH/ Blue Hors Zack/ Londonderry.

Det er ikke blot et charmerende, ædelt og udtryksfuldt føl med attitude, elegance, kropsharmoni og tre særdeles smidige, taktfaste og rummelige gangarter. Det er nemlig et føl, der kommer ud af en helt særlig hoppestamme, der kan betegnes som en af tidens mest succesfulde hoppestammer i dansk dressurhesteavl.

Overgaards Springfields far er den 7-årige Springbank II VH, der er internationalt kendt for sine sportspræstationer, og hvis afkom er på vej til at gøre ham lige så kendt i avlen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På modersiden trækker Overgaards Springfield meget stærke referencer. Hans mor er helsøster til to avlsgodkendte hingste, præmiehingsten Tailormade Zackzu og Overgaards Za Rak, lige som også oldemoderen er mormor til en kåret hingst efter Blue Hors Zack, Zacman M, og så er hun mormor til guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey. Blandt moderens helsøskende er også flere medaljehopper.

Hos familien Møller Nørgaard har denne hoppefamilie ud over de kårede hingste leveret mange gode auktionsføl, højtkårede hopper og succesfulde dressurheste. Hoppestammen har også leveret den tredobbelte UVM-vinder og nu international Grand Prix-hest Fiontini samt de tre OL-heste: Gay ved OL 2000 i Sydney (Morten Thomsen), Dorina ved OL i London (Siril Heljesen) og Dublét ved OL i Rio 2016 (Kasey Perry-Glass).

Der åbnes for bud torsdag den 21. oktober kl. 17.00, mens auktionen afsluttes ved den fyskiske auktion i MCH Messecenter Herning lørdag den 23. oktober,  hvor auktionen starter kl. 17.00. Se kollektionen her.

Copyright Ridehesten.com
Overgaard's Springfield. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen