Dressuruddannelse af springheste

12-03-2011 07:29

Maja Golles

Springsporten stiller, på alle niveauer, store præstationskrav til rytter og hest. Og det er kun de veluddannede ryttere, og de korrekt redne heste, som kan præstere med stor stabilitet
Copyright Ridehesten.com
Der er mange forudsætninger som skal være opfyldt for, at en hest kan præstere optimalt inde på springbanen. Rytteren skal til enhver tid være i balance med hesten, og hesten skal, foruden talent og kapacitet, også have en god grunduddannelse. (Foto: Ridehesten.com)

Det er ikke alene hestens springformåen og dens kondition, som bliver testet i konkurrencer. Banebyggerne placerer forhindringerne, så forskellige problemstillinger skal løses af ekvipagen. Og det stiller krav til en god springteknik, reaktions- og koncentrationsevne samt lydighed og ridelighed hos hesten. Galopkapacitet og hurtig reaktion på rytterens hjælpere, altså evnen til at kunne blive taget op, samlet og til hurtigt at kunne øge tempoet, er ligesom vendbarhed meget vigtige egenskaber for en springhest. Det betyder, at hesten skal have en god dressurmæssig grunduddannelse.

Læs mere om emnet i magasinet Ridehestens martsnummer. Emnet behandles også i ”Den Klassiske Grunduddannelse af rytter og hest, bind II” udgivet af Mediehuset Wiegaarden.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen