En avler med hjerte for springning

13-01-2016 07:44

Avl af springheste i topklasse er Niels Osterlands hjerteblod, og han nyder at se unghestene gå ved et stævne. Profilen og den passionerede springhesteavler i magasinet Ridehesten er en del af vores besøg i Dansk Varmblods største region - region 5

Copyright Ridehesten.com

Niels Osterlands datter, Karen, er en udmærket springrytter, og da hendes gode springhoppe kom til skade, besluttede han at blive avler. Det har udviklet sig til et succesfuldt og smukt stutteri ved navn Syvhøjegård.

Ejendommen er blevet udvidet ved knopskydning, men bygningerne passer sammen, for de er alle beklædt med træ. Myndighederne forlangte, at ridehallen skulle falde i med det smukke landskab. Avlsstalden har Niels Osterland selv tegnet. 

Avl af springheste i topklasse er Niels Osterlands hjerteblod, og han nyder at se unghestene gå ved et stævne. De skal have en god tur og vise god form. Og det gjorde de på Danish Christmas Show i Vilhelmsborg, hvor Syvhøjegårds fultidsrytter fortæller, at der var "placeringer til alle hestene."

Rikke Rothe Nielsen har redet, fra hun var barn og havde heste opstaldet på Syvhøjegård inden sin ansættelse som fuldtidsrytter i 2014. Niels Osterland har desuden ansat andre ryttere, bl.a. Dennis Noes. Begge ryttere har de seneste 3-4 år redet ved unghestechampionatet og har deltaget i finalen.

Læs den flotte artikel om Syvhøjegaard i Ridehesten 01/16 samt den uheldige årsag.

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner