Travl, men god dag for danskerne i Falsterbo

09-07-2024 17:51

Falsterbo Horseshow er godt i gang, og der har været mange danske ekvipager til start. Her kommer dit overblik over dagens resultater, som rummer en del topplaceringer

Copyright Ridehesten.com
Josefine Hoffmann og Qustello L leverede dagens bedste danske resultat, da de blev nr. 2 i dagens 6-års semifinale. Foto: Ridehesten.com/Julie Sofia Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange danske ryttere er i denne uge taget til det sydvestlige Sverige for at deltage i det prestigefyldte Falsterbo Horseshow, som allerede startede fredag i sidste uge og løber frem til på søndag. Med så mange ryttere i forskellige klasser i både dressur og spring, kan det være svært at holde styr på, hvordan danskerne klarer sig. Heldigvis kommer der et overblik over dagens ridt her. 

På springbanen blev der i morges lagt ud med Theault Ungdoms Grand Prix for U21-springryttere. Her var to danskere til start, Victoria Sophia Hjort-Madsen og Emma Ponsaing. De blev begge kvalificeret til onsdagens finale, og deres vej til Falsterbos stævnebaner kan du læse mere om HER.

Efterfølgende blev det tid til semifinalen for de 6-årige springheste, som også var på banen i går i den første kvalifikation. Christian Petersen og Hamilton West e. Halifax vh Kluizebo/ Chaman (opdr. Stald Västergård) blev dagens bedste dansker med nul fejl og en 7. plads, mens Josefine Bøgh og Qatar e. Qlassic Bois Margot/ Corrado I (opdr. Lars Kramer) blev nr. 9. Sidstnævnte ekvipage er den eneste danske ekvipage i klassen, som har samlet nul fejl, og de ligger godt til med en 6. plads i den samlede stilling. Også Christian og Hamilton samt Karen Møller Rohde og Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago Z (opdr. Stutteri Ask) ligger indenfor placeringsrækkefølgen i den samlede stilling. Der går dog mange dage, før spændingen bliver udløst, for finalen for de 6-årige springheste er først programlagt til stævnets sidste dag på søndag.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sideløbende var de 5-årige springheste også i gang med deres semifinale på den anden springbane. De 25 bedste ryttere af de 85 deltagere i det samlede resultat er kvalificeret til lørdagens finale, og med mange nulrunder er hele syv danske ekvipager blandt de finalekvalificerede. Det drejer sig om Josefine Bøgh og I'm Special Emilio, Ida Mundberg og Worres Caballo e. Caballero/ Baccarat xx (opdr. Worres Stud), Thomas Kolborg Johansen og Syvhøjegårds Opus 1 e. Syvhøjegårds Unforgetable/ Camargue (opdr. Niels Osterland), Camilla Vincents og Airborn Lox e. Action Man Ask/ Ci Ci Senior Ask (opdr. Stutteri Lox), Stine Klausholt og Oreo Brownie H e. Diarado/ London (opdr. H Hartlief) og Karen Møller Rohde og Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senior Ask (opdr. Stutteri Ask), der alle har redet til nul fejl begge dage, mens Søren Møller Rohde og Vasco Ask e. Verdi/ Clarimo (opdr. Stutteri Ask) på trods af en enkelt bom i dag også lige sneg sig med i top 25. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Klausholt og Oreo Brownie H er blandt de syv danske ekvipager, der er kvalificeret til 5-års finalen på lørdag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Også succes på dressurbanen
I dag var turen kommet til semifinalen for de 6-årige dressurheste. Fire danske ekvipager var at finde på den lange startliste, og blandt de 12 finalekvalificerede er hele tre af danskerne. Josefine Hoffmann blev dagens bedste dansker på Qustello L e. Quantensprung/ Hohenstein E.H. (opdr. L Horses) med en imponerende 2. plads med samlede 80,68% og både en trav-, galop- og kapacitetskarakter på over 9. På 6. pladsen kom Kenneth Damgaard og Uno Very Light Sun e. Vitalis/ Uno Don Diego (opdr. Stutteri Uno Aps) med 78,22%, mens Silje Bakken og Lille Kærgårds Sisco e. Blue Hors Don Olymbrio/ Stedinger (opdr. Louise Lundgaard Nissen) tog sig af 8. pladsen med 76,38%. Ligeledes med videre til finalen er DV-sølvmedaljehoppen Franka e. Franklin/Fürstenball (opdr. Bodil og Jan Pedersen), der med Emma Ahlberg opnåede 75,400%.

I dagens Gina Tricot Pony Kür red de to startende danske ponyryttere fine ridt, der sikrede dem hhv. 3. og 4. pladsen. Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit Kick red til 69,91%, mens Agnes Ørnskov Beier og Strandgårds Mangold red til 69,33%. 

Copyright Ridehesten.com
Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit Kick blev placeret som nr. tre hos ponyerne i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I morgen skal de danske ponyryttere ride kürfinale, og de danske ungryttere i springning skal konkurrere i deres Grand Prix-finale. Den danske militaryrytter Mia Hastrup skal ride Falsterbo Hunting, og Ida Kirstine Bjørn er til start i en U25-dressurklasse. Ellers er det en stille dag for de danske ryttere til Falsterbo, som får nogle pausedage med de unge heste, inden de skal gå finalerne i slutningen af ugen.

Følg med i alle start- og resultatlister her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen