DRF ændrer deres licenstyper og priser

30-11-2020 12:05

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Ride Forbund har meddelt, at de har ændret således, at man kan betale licens fortløbende, og nu har de netop offentliggjort, at de også har valgt at ændre på deres licenstyper og priser fra det nye år 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund fortæller, at de fra årsskiftet laver en række justeringer i deres licenser. Det gør de for at sikre en ensartet, logisk og genneskuelig struktur. 

Det betyder overordnet, at nye licenstyper erstatter gamle, at eksisterende ekstragebyrer fjernes og at prisforskellene mellem junior- og seniorlicenser udjævnes i de fleste tilfælde. Læs mere om hvad det får af betydning for dig nedenfor.

Den tidligere ABC-licens erstattes af to licenser
Fra 2021 vil den ABC-licens vi kender ikke længere eksisterer. I stedet kommer der nu både en C- og en B-licens. C-licensen gælder også ved D-stævner, mens B-licensen gælder ved både A-, B-, C- og D-niveau. 

De nye priser på licens:

  • B-licens (junior og senior): 900 kr.
  • C-licens (junior og senior): 600 kr.
  • D-licens (junior og senior): 250 kr.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den mest betydelige prisjustering sker hos de juniorer og seniorer, som skal starte B- og evt. A-stævner, da de nu skal erhverve sig en B-licens frem for den tidligere ABC-licens, men det er der en logisk forklaring på skriver rideforbundet: 

"Der er væsentligt øgede udgifter til især officials ved B-stævner i forhold til f.eks. C- og D-stævner, og det har der hidtil ikke været taget højde for i prissætningen. De øgede udgifter dækker bl.a. over uddannelse af dommere og TD’er, aflønning af ekstra TD’er såvel som honorar til den veterinærkonsulent, som skal understøtte vores øgede fokus på hestevelfærd."

Fremover er der internationale FEI-licenser i alle discipliner
Som noget nyt indføres der nu international FEI-licens for voltigering, military og distance, hvor det hidtil kun har været tilfældet i springning og dressur. I samme ombæring hæves prisen på FEI-licens for juniorer for at udligne den store forskel, der eksisterer i dag, og som ikke afspejler det egentlige arbejde og de udgifter, der er forbundet med at udstede licensen. Pr. 1/1-2021 vil priserne derfor se således ud:

  • FEI-licens (senior): 2100 kr.
  • FEI-licens (junior): 1600 kr.
  • FEI-licens (voltigering, gruppe): 350 kr.

Opgradering af licenstype i løbet af en gældende licensperiode
Ønsker man i løbet af den 12-måneders licensperiode at opgradere sin licens fra f.eks. en D-licens til en C-licens, vil det være til fuld pris, da licenserne fra og med 1. januar vil være fortløbende 12 måneder, hver gang man erhverver en licens. Hidtil har man kunnet opgradere ved at betale differencen mellem de to licenser, men her har licenserne ikke været fortløbende. Ændringen betyder altså, at det nu er endnu vigtigere end før, at man som rytter er opmærksom på at få købt den rette licens i første omgang – vi oplever nemlig ofte, at man får købt en forkert licens og umiddelbart efter har brug for at opgradere den. 

Se mere om de nye licenser på rideforbundets hjemmeside her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen