DRF Stilspring Cup ser dagens lys

18-04-2023 17:24

Charlotte Kusk Berwald

Turneringen, der tidligere gik under navnet Nord-Vest Box Cup og Mustang Cup, har nu skiftet navn, men beholder sit velkendte format

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto fra finalen i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Turneringen, der afvikles i stilspringning, henvender sig til ponyryttere i alle størrelser, idet den både afvikles for kat. I, II og III. Kvalifikationerne ride i LA2** og MB1*-springning og bedømmes i metode S2, S3 eller S4. Det er ekvipagens slutkarakter, der giver point til turneringen. Det vil sige at hvis en ekvipage opnår en slutkarakter på 8,2 point, efter eventuelle fradrag er trukket fra, får de 8,2 point til turneringen. 

Kvalifikationerne afvikles til udvalgte distriktsstævner i løbet af udendørssæsonen og finalen afvikles i år hos Riders Cup. Da turneringen er for de ryttere, der er på vej op, må rytterne højest være rytterkategori 4 ved turneringens start og kan ikke deltage i finalen hvis de deltager i DRF-mesterskaberne i springning, hverken individuelt eller for hold i det indeværende kalenderår. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af året opdateres ranglisten, således rytterne kan følge med i hvem der står til at få en af de eftertragtede pladser ved finalen.

Finalen afvikles i MB1* i metode S4. Finalen afvikles over to dage, med en opvarmningsklasse den ene dag og selve finaleklassen en anden dag. Ryttere der kun kvalificerer sig i LA2** skal have gennemført en MB1* inden de stiller til start ved finalen. 

Kilde: Dansk Ride Forbund

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen