Drømmestart ved pony-EM

04-08-2022 19:43

Christine Krogh Frausing
Skribent

Netop nu er pony-EM i fuld gang, hvor der både rides EM i dressur, spring og military. Springrytterne ligger foreløbigt på en delt førsteplads i holdkonkurrencen, imens dressurrytterne ender med en bronzemedalje for hold

Copyright Ridehesten.com
Dressurlandshold med deres bronzemedaljer. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

En masse forventningsfulde unge pony-ryttere er taget til Strzegom i Polen, hvor de i denne uge rider EM. Stævnet startede allerede i går med holdkonkurrence i dressur, og i dag har springrytterne også redet deres første runde. Derudover har første militaryrytter, Sofia Zornig Sylvestersen redet dressur i dag, imens Cilja Folman Westh skal ride dressur i morgen. 

Copyright Ridehesten.com
Dressurlandshold til præmieoverrækkelse. Foto: Privat

Dressurrytterne høster medalje

Første halvdel af dressurrytterne red i går, imens anden halvdel skulle i ilden i dag. Alle ryttere red til mere end 71%, og to ryttere lykkedes med at komme over 74%. Bedste dansker var Cornelina Munch Sinding og Terbofens Charico, der scorede 74,857%. Cornelia ligger sig dermed ind på en foreløbig 3. plads individuelt. 
– Det betyder meget for mig at blive placeret som nummer 3 både, som hold, men også individuelt, da det er mit sidste ponyår. Jeg nyder hver eneste oplevelse med min bedste ven Charico! I dag synes Charico det var lidt varmt at ride i over 30 grader, men det blev til et fint program uden de store fejl. Nu glæder vi os bare til at give den maks gas lørdag i PRM, fortæller Cornelia efter dagens ridt  

Copyright Ridehesten.com
Cornelia Munch Sinding og Terbofens Charico. Foto: Privat

Josephine Gert Nielsen og Kastanienhof Crimson Gold scorede 75,457%, imens Andrea Hamann Sand og Golden Spring GH blev belønnet med 72,486%. Selma Ludvigsen og Egelykkes Perfetto red til 71,743%, og det er derfor deres resultat der blev trukket fra i holdkonkurrencen. Holdet sluttede altså med en samlet score på 221,800%, hvor tyskerne tog guldet med 226,371%. 

Copyright Ridehesten.com
Dressurlandshold med deres bronzemedalje. Foto: Privat

Springrytterne rigtig godt fra start

Nyheden fortsætter efter annoncen

Springrytterne har haft en flyvende start, da både Laura Sargent med Foxtown Elderberry, Magdalene Rose Mikkelsen med Attyrory Rebel og Silje Kristoffersen med Why Not Equus har redet fejlfrit.

Copyright Ridehesten.com
Banegennemgang med Landstræner, Ulrik Kjær. Foto: Privat
Copyright Ridehesten.com
Laura Sergent og Silje Kristoffersen

Dommeruenighed i military

Sofia Zornig Sylvestersen red i dag hendes dressur, hvor dommeruenighed giver hende et resultat på 35,4 i straf, altså har hun samlet redet til 64,6%.

Dommeren ved H bedømte dog dere ridt til 68,86%, imens dommer ved C var noget uenig, og gav dem en samlet score på 61,14%. Den sidste dommer, dommeren ved B gav parret 63,86%. 

Nu gælder det  Cilja Folman Westh imorgen, hvor hun skal ride kl. 8.00.

Se start- og resultatlister her. 
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen