Dronningens erindringsmedalje til Christian Holm

18-01-2022 09:19

Annika Knudsen Lorentsen

Christian Holm, som er eskadronchef i Gardehusarregimentets Hesteskadron, er blandt dem som har fået tildelt erindringsmedaljen i anledningen af Hendes Majestæt Dronning Magrethes 50-års regeringsjubilæum 

Copyright Ridehesten.com
Christian Holm da han byggede banerne ved DM hos Absolute Horses i 2021. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Gardehusarregimentet har offentliggjort på deres Facebook-side, at eskadronchef for Gardehusarregimentets Hesteskadron, Christian Eilschou Holm, har fået tildelt erindringsmedaljen i anledningen af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Holm i forbindelse med dronningens besøg i Hobro i 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Han er uddannet officer og har været ansat som chef for Gardehusarregimentets Hesteskadron siden 2017, men i ridesporten er han bedre kendt som A-banedesigner, hvor han har haft sit virke siden 1988. Han er desuden uddannet FEI-banebygger level 2. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Holm og Casper Cassøe i Herning. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Fakta
Om erindringsmedaljen

I anledning af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum har den kongelige familie, Hoffets medarbejdere samt enkelte andre modtaget en medalje, Erindringsmedaillen i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Medaljen, der er udført i forgyldt sølv og med krone, er på forsiden præget med et helfigursportræt af Dronningen omgivet af de tre sølvløver fra Rosenborg Slot og indskriften MARGRETHE II DANMARKS DRONNING. Dronningen bærer Elefantordenens og Dannebrogordenens ordenskæder og bryststjerner samt Frederik 9.’s ordensportræt og Dannebrogordenens storkommandørkors på portrættet og flankeres af sølvløverne, der blev udført 1665-70 på foranledning af Frederik 3. til at stå foran tronstolen. Siden da har løverne været anvendt ved ceremonielle anledninger i Kongehuset.

Læs mere her.

Christian er ligeledes kendt i ridesporten for hans store engagement i forhold til at arrangere Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor han har været med siden 1998.

I Herning startede han hovedsageligt som hjælper på springbanen for Bo Bak Andersen, men efter kort til fik han et stort ansvar som koordinator, og har i mange år spillet en stor rolle som chefkoordinator og som ansvarlig for hele hjælperskaren ved Hingstekåringen, som tæller flere hundrede frivillige. 

Copyright Ridehesten.com
Dronning Margrethe i Hobro i 2017. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I novemberudgaven af magasinet Ridehesten 2021 har Christian Eilschou Holm bidraget til en artikel omkring banebygning, hvor han fortæller om vigtigheden i at bygge, så rytter og hest kan uddannes bedst muligt. Artiklen kan foruden i det fysiske magasin læses i vores online magasin. 

Se opslaget fra Gardehusarregimentets Facebook-side nedenfor.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen