Dujardins tips til unghestene

12-10-2016 14:17

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Denne weekend var den dobbelte OL-gulvinder Charlotte Dujardin på visit i det svenske ved Breeders Trophy, hvor hun var testrytter for 10 af de fireårige dressurheste. Efterfølgende fortalte Charlotte, at hun ’kunne fylde en lastbil med heste og tage dem med hjem’

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Jukebox i Herning
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dujardin behøver vidst ingen yderligere introduktion. Dronningen af dressur gæstede Sverige og agerede testrytter for de 10 fireårige finaledeltagere i dressurchampionatet. Tidligere har hun været med i Herning som testrytter – det husker hun dog med blandede følelser:

- Der var der flere heste, som var helt galt på den. En af dem var jeg nødt til at hoppe af, da jeg ikke følte mig tryg på den. Det var en nærdødsoplevelse, fortalte Charlotte men tilføjer at hun ved det svenske Breeders Trophy, slet ikke oplevede noget lignende. Her kunne hun tvært imod have fyldt en hel lastbil med heste og tage dem med hjem.

Charlotte pointerede at det vigtigste i arbejdet med de fireårige heste er fremdriften. Det er vigtigt ikke at ride med håndbremsen trukket, hvilket ikke alle af hestene ved det svenske arrangement var vant til.

Ønsker sig en svensk mand

Under selve testridningen fortalte hun, at hun aldrig rigtig har været til hingste, men at hun dog alligevel nu ønskede sig en svensk mand – altså en svensk hingst…

Den fireårige hingst Dragon Welt e. Dancier/ Weltmeyer faldt nemlig i Charlottes smag. Til dagligt rides hingsten af Ida-Linn Lundholm og det blev da også denne herre, der løb med sejren og hele 93,600% foran andenpladsen der blot opnåede en samlet procent på 86,700%. Se finaleresultatet HER

Undervejs fortalte Charlotte om vigtigheden af flere forskellige elementer, når man rider de unge heste og heste generelt. Herunder kom hun ind på den tidligere nævnte fremdrift, hurtige reaktioner, afspændthed og tid. Det er vigtigt at give ungheste meget tid, forklarer hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En ung, fireårig hest bør ifølge Charlotte ikke rides i mere end 20 minutter ad gangen.

- Og det er vigtigt ikke at samle hesten for meget, hvis den ikke er klar til det. Visse heste har nemmere ved at samle sig end andre. Man må kigge på den individuelle hest. Den hårde del bør ikke undgås, men bør gøres moderat.

Så simpelt kan det stilles op

For Charlotte er det helt simpelt, hvad en fireårig hest skal kunne:

- Knoglerne siger ’go’ og tøjlerne siger ’ho’. Mere end det behøver en fireårig ikke kunne.

 

Kilde: Hippson

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner