DV-faderhingste i Breeders Trophy

29-09-2023 12:12

I Sverige afvikles i denne uge Breeders Trophy i dressur under SWB Equestrian Weeks på Flyinge Kungsgård, og i semifinalerne har danske faderhingste været fremtrædende

Copyright Ridehesten.com
Diploid og Vendela Eriksdotter ved UVM i 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Semifinalen for 7-årige dressurheste i Breeders Trophy i dressur havde torsdag aften et startfelt på 23 heste, hvor tre var efter DV-elitehingsten Skovens Rafael, en efter DV-elitehingsten Hesselhøj Donkey Boy, mens hele fire var efter HP Horses' hingst Total Hope, der i lighed med Skovens Rafael tidligere har været stationeret i Sverige. Endvidere havde de danskejede hingste FürstenballBlue Hors Zack og Danciano hver et afkom med.

Sejren gik til sidste års 6-års vinder Diploid e. Hesselhøj Donkey Boy/ Topaasch, opdrættet af Lena Nyström, der i Danmark særligt kendes for at have opdrættet hoppen Stigma, der har været årets bedste i Dansk Varmblod som føl, 2-års hoppe og som 3-årig guldmedaljehoppe. Diploid rides af Vendela Eriksdotter.

Vinderekvipagen scorede både højest i programridningen og i kvalitetspointene, der fordelte sig på 8,8 for trav, 7,8 for skridt, 9,0 for galop, 8,7 for løsgjorthed og 9,0 fremtidskapacitet. Finalen for 7-års afvikles på søndag i Crafoordhallen på Flyinge.

Resultat af semifinalen for 7-års.

Copyright Ridehesten.com
BE Allex og Jeanna Högberg ved UVM i august i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Semifinalen for 6-års heste blev afhold i onsdags med 33 deltagere, og med danskklingende faderhingste som Revolution (2), Fürstenball (3), Skovens Rafael (2), Gammelenggårds Zappa, For Romance II, Vitalis, Total Hope og Blue Hors St. Schufro. Her gik sejren til endnu en tidligere UVM-finalist, nemlig BE Allex e. Ampère/ Dalwhinnie redet af den tidligere Helgstrand-rytter Jeanna Högberg. Hesten fik 9,0 for både trav, galop og fremtidskapacitet. Finalen for 6-års rides på lørdag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Resultat af semifinalen for 6-års.

I semifinalen for 4-års heste var hele 39 heste til start, og har var faderhingstene med dansk relation Gammelenggårds Zappa (2), Blue Hors St. Schufro, Valverde (2), Total Hope (5), Jovian, Vitalis (4), Springbank II VH (3), Suarez (4), Quaterhit (3), Ferdades, De l'Or og Janeiro Platinum. Her gik sejren til hoppen Ze La Vie e. Gammelenggårds Zappa/ Sir Bedo, der blev redet af Martin Ågevall og blev belønnet med 9 for både løsgjorthed og fremtidsperspektiv. Finalen for 4-års bliver afholdt med testrytter på lørdag.

Resultat af semifinalen for 4-års.

Semifinalen for 5-års er netop under afvikling med et enormt startfelt på 48 heste.

Klassens start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner