Dyrenes Beskyttelse og flere dyrlæger advarer mod ahorn

29-05-2020 15:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Ahorn er giftigt for heste og kan få fatale konsekvenser, hvis de spiser det. Dyrenes Beskyttelse og flere dyrlæger er nu ude og advare og anbefaler hesteejere at få tjekket deres folde ekstra godt igennem

Copyright Ridehesten.com
Billede af ahornfrø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sidste uge kunne Ridehesten.com fortælle, hvordan tre islændere fra Dyrehavegård i Nordsjælland på tragisk vis måtte lade livet efter, at de var blevet forgiftet af spirer fra ahorn. 

Læs hele historien her.

Dyrenes Beskyttelse er nu ude og advarer hesteejerne på det kraftigste mod ahorn i en pressemeddelselse. 

– Heste er sensitive, og de forkerte planter kan have dødelige konsekvenser. Ahorntræer er giftige for heste, og derfor er det vigtigt, at man sørger for, at der ikke vokser ahorntræer i nærheden af folden, fortæller Yvonne Johansen, dyrlæge og dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Frøene fra ahorn spredes med vinden, så selv om ahorntræet står flere meter fra hestefolden, kan de små helikopterformede frø bevæge sig langt. Når hesten indtager blot en lille mængde ahorn, vil den hurtigt blive meget afkræftet og få symptomer, der minder om kolik og få stive bevægelser. Det skriver Dyrenes Beskyttelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hesteejere skal ikke være bange for at lukke deres heste ud på folden, men det er vigtigt, at de tilser folden regelmæssigt og grundigt. Hestene har godt af fri bevægelse på fold. Af andre planter, man skal være på udkig efter, findes også engbrandbæger og taks, som er meget giftige for heste. Man skal også være opmærksom på, at hvis hø eller wrap er slået på en mark med giftige planter, kan det stadig gøre heste syge selv i tørret tilstand, siger Yvonne Johansen.

Læs også Ridehestens artikel med illustrative billeder  af de mange giftige planter her. 

På Facebook har flere dyrlæger også været ude og advare om de farlige ahorn. 

Se Bindslev Dyrehospitals opslag her: 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen