Eckermanns Dzara Dorchival trækkes fra konkurrencer

18-06-2024 12:14

Den bare 11-årige hoppe Dzara Dorchival, der med verdensetteren Henrik von Eckermann i sadlen har opnået store resultater, stopper med at konkurrere på ubestemt tid. Det meddeler hestens ejer i et opslag på Instagram

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann på King Edward. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

Som fast tophest i svenske Henrik von Eckermanns stald de seneste to år, har den 11-årige hoppe Dzara Dorchival e. Qlassic Bois Margot/ Raphael været en stor del af de internationale konkurrencebaner. Sammen har parret opnået stor succes i femstjernet springing, hvor de blandt andet red hele to sejre og en andenplads hjem ved sidste års Global Champions Tour i Stockholm. 

På et Instagram-opslag meddeler hestens ejer og opdrætter, Sébastian Fonck nu, at hesten ikke kommer til at konkurrere mere i denne sæson, og at hoppen derfor flytter hjem til opdrætteren på en længere ferie. Denne beslutning er taget i samarbejde med Henrik von Eckermann og hans team, som følge af en kronisk hoste i kølvandet på en ældre infektion. 

I opslaget skriver ejeren til Dzara Dorchival blandt andet, at minderne med hoppen og von Eckermann har været mange og helt fantastiske: – Jeg ville elske at fortsætte med at opleve disse følelser, som jeg har oplevet med denne fantastiske hoppe. Disse øjeblikke har været de mest intense i mit liv som opdrætter. Hun har fået os til at græde af glæde under sin fantastiske rytter Henrik von Eckermann, og hun er forkælet og elsket af hele holdet. 

Hvad fremtiden bringer for den talentfulde hoppe, er ikke til at vide, men det vigtigste er hoppens velbefindende: – Min hoppes velbefindende kommer først. En kronisk hoste forbundet med en infektion giver hende ikke mulighed for at vende tilbage til konkurrencerne i øjeblikket. Eventyret slutter ikke her, men uanset hvad der sker i fremtiden, vil intet fjerne den glæde jeg havde ved at arbejde med denne fantastiske ekvipage. Minderne er mange og vidunderlige. 

Se instagram-opslaget herunder. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner