Elevpony endte som smagsprøver

07-03-2013 10:59

Da Bedsted Rideklub valgte at slagte elevponyen Lukas, var man ikke forberedt på, at slagteren ville reklamere med Lukas-smagsprøver på en messe

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Haflingeren Lukas havde været elevpony hos Bedsted Rideklub i hele 15 år, da han begyndte at få problemer med benene. Det endte med, at man tog beslutningen om at sende Lukas til de evige græsmarker og lade ham slagte på det nærtliggende Kisbæk Slagteri.

Lukas blev således slagtet, mens hestekødsskandalen rullede. Det gav slagteren fra Kisbæk, Johan Jørgensen, en god idé i forbindelse med sin deltagelse ved Tønder Messen - han ville servere hestekød for messegæsterne.

Den idé blev hurtig populær hos messegæsterne, der nød de velsmagende hestebøffer. Der var bare lige ét problem; hestebøfferne var alt andet end anonyme, for slagteren reklamerede åbenlyst med, at man kunne komme og smage et stykke af bl.a. Lukas.

De navngivne hestebøffer faldt ikke just i Bedsted Rideklubs smag.

– Det har stødt en del børn at opleve. Vi har ikke noget imod, at heste slagtes og spises, men synes ikke, at man havde behøvet at råbe op om, hvilken hest, det var, udtaler Tina Petersen fra Bedsted Rideklubs bestyrelse til JydskeVestkysten.

Slagteren fra Kisbæk har senere udtalt, at han ikke vidste, hesten var fra Bedsted Rideklub. Hans løsning på problematikken er, at han fremover ikke vil slagte heste, der kommer fra rideskolen.

Kilde: JydskeVestkysten

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen