Eliten er klar til DM i Kolding

26-05-2014 16:06

Der lægges hånd på de sidste forberedelser, så Tågerup på onsdag er klar til at tage imod de mange ryttere, der er tilmeldt årets danmarksmesterskaber i ridebanespringning. Det er eliten af de danskere springryttere, som i fem dage kæmper om medaljerne

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinder Lars Bak Andersen, som er med igen i år, men på en anden hest, da Charly blev solgt lige efter DM. Springene må i denne klasse være optil 150 cm. høje.

Det er fjerde år i træk, at Schou Absolute Horses står for arrangementet, og det er allerede i fjor aftalt, at også 2015-mesterskaberen afgøres på Tågerup, som ligger i Sommersted ved Kolding.

Der skal findes mestre i fire aldersklasser. I First DM Senior er der godt 30 ryttere, heriblandt den ene af værterne, Andreas Schou, der starter på Leonardo der Kleine, mens hans bror Christian Schou ikke har nogen hest, der er klar til mesterskabet, men til gengæld starter i mange af de andre klasser ved stævnet. 

Sidste års mester Lars Bak Andersen er med igen, og det samme er Søren Nørgaard Pedersen, der vandt i 2012 og fik sølv i fjor. Også vinderen fra 2011 Thomas Sandgaard er med. Der rides kvalifikation fredag og finale søndag.

I Jyske Bank DRF-mesterskab for U21 er der også godt 30 starter. En del af de unge ryttere har to heste med. Blandt dem er sidste års tre medaljetagere Camilla Fliedner Ernst, Michelle L. Vestergaard og Jessica Vinther Jessen.  De rider kvalifikation torsdag og finale lørdag. Absolute Horses DRF-mesterskab for junior samler også omkring 30 til kvalifikation fredag og finale søndag, mens knap 15 stiller op i Stall Bengtsson & Kristoffersen DRF-mesterskab for Children (børn under 14 år, der rider hest i stedet for pony) men kvalifikation torsdag og finale lørdag.

I løbet af stævnet er der kvalifikation til speedfinalen, som rides søndag, og Ride n’Drive, hvor man først rider en bane og derefter kører den i en Jaguar eller en Landrover. Det forgår lørdag eftermiddag.

Arrangørerne håber på rigtig mange tilskuere til det store stævne, og der er rigtig gode forhold ikke bare for rytterne, men også for tilskuerne. Bl.a. er der bygget en helt ny terrasse, hvorfra der er udsigt over banen.

/Pressemeddelelse

Info

Onsdag og torsdag er der gratis adgang, mens det koster 80 kr. pr. dag fredag, lørdag og søndag. Et partoutkort kan dog fås for 200 kr.

Efter tidsplanen vil der være springning onsdag fra klokken 11 til 20, torsdag fra 8 til 18, fredag fra 9-17, lørdag fra 9 til 18 og søndag fra 9 til 15.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen