EM i springning i fuld gang

20-08-2013 17:34

Signe Wiese

Den første springklasse er i gang ved P.S.I. FEI europamesterskabermne i springning - følg klassen her - nyheden opdateres løbende

Copyright Ridehesten.com

Den første runde af P.S.I. FEI Europamesterskabet afvikles som en tidsspringning hvilket betyder at nedslag og stop omregnes til strafsekunder. Der er 78 ekvipager til start. 

Efter de første 26 ryttere er det den franske veteran Roger-Yves Bost, der er i front med Castle Forbes Myrtille Parlouis efter en fejlfr runde i hurtiigste tid. Nr. 2 er svenske Jens Fredricsson på Lunatic, der red med 4 fejl, men hurtigt nok til at være med i toppen. 

Den første danske rytter har været til start - til stor jubel fra publikum red Søren Pedersen en fejlfri runde på Tailormade Esperanza de Rebel, men tiden på banen var ikke for hurtig og ekvipagen ligger lige nu som nr. 12. - Den sprang igen fantastisk, sagde en tilfreds Søren Pedersen efter sin tur. 

Michael Whitaker og Viking er første ekvipage efter pausen - en god tur, men med en enkelt bom nede - en foreløbig placering som nr. 17.

Svenske Angelica Augustsson med Mic Mac du Tillard diskvalificeret pga. fejl på banen - hun sprang spring nr. 9 i stedet for nr. 6 og forlod grædende banen. 

Charlotte Lund og Cartani red en rigtig god tur, men fik to meget lette nedslag på spring 9 og 10, hvor bommene bare trillede. En foreløbig placering som nr. 33 efter 40 ryttere. Roger Yves Bost stadig i front. 

Tyske Daniel Deusser med en super runde i sikker stil på Cornet d'Amour - 0 fejl i tiden 80,34 og en foreløbig 5. plads. 

Ben Maher i front! Engelsk Ben Maher og Cella viste storform - 0 fejl i tiden 76,31 og de er dermed i front for klassen. 

Luciana Diniz og Winningmood gav Ben Maher kamp til stregen - 0 fejl i tiden 78,01 rakte til foreløbig 3. plads og en meget glad portugiser kunne forlade banen. 

Den 3. danske rytter har nu redet - Thomas Sandgaard og Amerone og fik et nedslag på spring nr. 9 og nr. 11 - og er på en foreløbig 45. plads efter 59 ryttere. 

Den olympiske mester Steve Guerdat var lynhurtig på Nino des Buissonnets - og ikke mindst fejlfri! Tiden var 76,89 og det rakte til en foreløbig 2. Plads. Franske Kevin Staut  kæmpede også for sagen med Silvana HDC ogleverede en fejlfri runde der rakte til en foreløbig 5. plads. Ben Maher er stadig i front. 

Rolf Göran Bengtsson og Casall Ask med en flot og sikker runde - 0 fejl - og en 7. plads.

Andreas Schou og Allerdings var sidste dansker og næstsidste ekvipage - super tur - og jubelbrøl fra publikum, da Andreas kom banen rundt uden fejl! En 17. plads og bedste dansker.

Lige nu er der pressmøde med de placererede ryttere, og herefter opdaterer vi med friske billeder, og mere info. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen