EM sluttede med flot nulrunde

15-07-2019 12:37

Camilla Tiefensee Schrøder

Sara Bech Strøm fik sat et flot punktum for sin deltagelse ved EM i military for ungryttere med en lynhurtig nulrunde på springbanen og avancerede dermed til en 19.-plads. Jade Schlichting og Tirs Luckyson udgik desværre under terrænridningen

Copyright Ridehesten.com
Sara Bech Strøm og Dicte Aldrup skulle for første gang dyste mod europas dygtigste ungryttere ved EM og kom hjem med et nydeligt resultat. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra nummer 60 til nummer 19. Det må siges at være noget af et spring på resultatlisten, som Sara Bech Strøm og Dicte Aldrup e. Diamant de Revel/Corratus (opdr. Mette Østergaard Nielsen) præsterede i løbet af dette års EM i military for ungryttere i Maarsbergen. Efter at have lagt ud med 41 strafpoint efter dressuren, kom ekvipagen igennem den udfordrende terrænbane med 10 i tidsstraf og sluttede til sidst med en flot og lynhurtig fejlfri runde på springbanen. Hermed endte Sara Bech og den 9-årige DV-hoppe ved deres første Youngrider EM blot to pladser uden for placeringsrækken med sammenlagt 51 strafpoint.
– Jeg synes, Dicte har været enormt sej under dette stævne og har kæmpet sig igennem alle de små udfordringer, der opstod på vejen. Selvfølgelig var der nogle ting, der kunne forbedres rundt omkring, men hun vil altid være en kæmpe stjerne i mine øjne, skrev den danske militaryrytter på sin facebookside ved stævnets afslutning. (Læs hendes beretning fra stævnet HER)

Se resultatlisten

Udgik efter ærgerlig fejl i terrænet
Den anden danske ekvipage, Jade Schlichting og Tirs Luckyson e. Kanudos XX/Quite Easy (opdr. Søren Grene) lagde godt ud i dressuren med 36 strafpoint, men kom desværre ikke succesfuldt gennem terrænbanen. Selvom de kom flyvende over mange af de svære kombinationer og havde et godt flow, så opstod der en misforståelse ved en af de sidste forhindringer.
– Både Luckyson og Jade har det godt – der er ikke sket noget drastisk – og begge ville være fit for fight igen i morgen, lød meldingen på Jade Schlichtings facebookside, efter ekvipagen var udgået fra lørdagens terrænridning.

– Selvfølgelig var det lidt en skuffelse, siger Jade Schlichting, – men det er ikke fordi, vi havde en dårlig runde. Luckyson var fuldstændig på opgaven, selv på alle de sværeste spring på banen vendte han ikke et øre. Den sværeste kombination, som var et kæmpe nedspring med to efterfølgende hjørner, som rigtigt mange havde fejl og var faldet af på, skabte ingen problemer for Luckyson. Men desværre misforstod vi hinanden på et åbent spring, som stod på toppen af en bakke med landing ned ad bakke bagefter. Vi havde en rigtigt god rytme op til springet, men idet han skal til at sætte af, stamper han om, og vi rammer springet. Dette gør så, at han mister selvtilliden lidt, som jo er rigtig vigtigt for en militaryhest. Det gør, at vi ikke rigtigt finder rytmen igen. Så derfor, da vi kom til en ABC, smuttede han på C’eren, fortæller Jade Schlichting. 

Tyskland og Storbritannien blev Europamestre
Den individuelle vinder af EM for ungryttere blev tyske Emma Brüssau på Dark Desire e.  Don Frederico/Carismo, som sluttede på 25.3 strafpoint. Storbritannien vandt holdkonkurrencen for ungryttere, mens holdkonkurrencen for juniorer blev vundet af Tyskland. Se resultatlisterne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Oprindeligt skulle Astrid Vibe Skovgaard have deltaget som juniorrytter, men hun kom desværre ikke af sted, da Thanehøjs Prada Noir havde fået et spark på folden.

Se Sara Bech Strøms nulrunde her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen