EM springning - holdkonkurrencen

21-08-2013 08:25

Signe Wiese

I dag kl. 8.45 rider springrytterne på banen til 1. runde af holdkonkurrencen ved P.S.I. FEI European Championship i springning i Herning - følg konkurrencen i nyheden her, der opdateres løbende

Copyright Ridehesten.com
Kort før klassens start er rytterne i fuld gang med at gå banen...

I alt er 19 nationer til start i holdkonkurrencen, og efter tirsdagens tidsspringning ligger det danske hold med Søren Pedersen, Thomas Sandgaard, Charlotte von Rönne og Andreas Schou som en foreløbig nr. 12. Konkurrencen føres af Frankrig foran England og Schweiz. Det er de 10 bedste nationer, der går videre til 2. runde af holdkonkurrencen.

Den første danske rytter - Charlotte von Rönne på Cartani - havde en virkelig god tur. Cartani virkede mere oplagt end i går. Det blev til fejl på vandgraven og en enkelt tidsfejl - i alt 5 fejl. 

Det danske hold skal gå forbi både Portugal og Belgien hvis holdet skal ride med i 2. runde. Danskerne har 17,08 fejl, Portugal 16,35 og Belgien 12,88 fejl inden dagens konkurrence. 

Thomas Sandgaard og Armarone forbedrer sig også i fht. i går - en rigtig god tur med kun et enkelt nedslag i B-springet i trekombinationen, samt 1 enkelt tidsfejl - 5 fejl i alt. Nu mangler Søren Pedersen og Andreas Schou fra det danske hold - begge ryttere var fejlfri i går. 

Den 3. danske rytter - Søren Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebel - har redet. Den skimlede hoppe så godt ud på de første mange spring, men ca. halvvejs gennem banen tog hoppen en gevaldigt nedslag på en okser - det var dog den eneste fejl på banen, og med 1 fejl på tid blev det til 5 i alt. Danskerne er stadig er rykket op på en foreløbig 11. plads, men et avancement forbi de normalt ganske stærke belgiere på 10. pladsen bliver svært. 

Andreas Schou og Vivaldi K var sidste danske rytter - et nedslag på B-springet i trekombinationen og en tidsfejl betød 5 fejl i alt, og det danske hold slutter dermed dagens runde med 15 fejl ialt, og ligger lige nu på en samlet 11. plads - en placering, der ikke giver adgang til 2. runde. 

Med kun 1 fejl til Luciana Diniz slutter Portugal også med 15 fejl - og skubber dermed Danmark ned på 12. pladsen igen. Det betyder at Danmark ikke har mange chancer for at nå 10. pladsen.

De bedst placerede nationer er i gang med holdkonkurrencen - Frankrig er fortsat i front, men englænderne er lige i hælene på dem, ikke mindst i kraft af 0-runder fra både Ben Maher og Michael Whitaker. Schweiz holder fast i 3. pladsen og Tyskland er nr. 4, tæt fulgt af de italienske ryttere, der virkelig har været gode i dag. 

Rolf-Göran Bengtsson rider sidste tur for svenskerne - endnu en flot og sikker 0-runde på Casall Ask og det svenske hold slutter med i alt 4 fejl og ligger på en foreløbig 6. plads. 

Ludger Beerbaum er sidste rytter for Tyskland og leverer en 0-runde på Chiara. Dermed slutter tyskerne med 4 fejl i alt. Steve Guerdat er sidste mand for Schweiz og rider endnu en fejlfri runde på Nino des Buissonnets - Schweiz slutter med sammenlagt 0 fejl i dagens runde. Scott Brash slutter af for englænderne og på Hello Sanctos red han med 0 fejl - det betyder at englænderne også slutter dagens runde med 0 fejl. Tidligere europamester, Kevin Staut, er sidste mand for Frankrig, der førte holdkonkurrencen ved klassens start. Men Staut rider med 8 fejl på Silvana HDC, og det betyder at Frankrig slutter med 8 fejl i alt efter dagens runde og ender på en foreløbig 3. plads. Holdkonkurrencen føres af England med Schweiz på 2. pladsen. Danmark slutter på 12. pladsen, som altså ikke giver adgang til 2. runde af holdkonkurrencen. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen