En dag tilbage hos Riders Cup

06-08-2016 21:23

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Næstsidste dag hos Riders Cup startede med en flot sejr til danske Stine Cassøe, men det blev også dagens eneste danske sejr. Resten af dagens klasser blev vundet af de mange udenlandske ryttere, som har taget turen til Herlufmagle

Læs om Stine Cassøes flotte ridt HER

Malene Lykke Nielsen i spidsen til sidste øjeblik

Dagens lilletur, i højden 125 cm og metode AA, blev domineret af de danske og svenske ryttere, som tog alle 22 placeringer på nær en enkelt, der gik til den norske rytter Anette Ringnes.
I lang tid så det ud til at danske Malene og Cavalina ville vinde lilleturen, men 50 ryttere efter Malene, kom Oscar Laurin på banen og overtog føringen.

Vinder af klassen blev efter 88 starter Oscar Laurin og hesten Dara e. Wallenberg/ Mr. Blue blot 17/100-dele foran danske Malene Lykke Nielsen og Cavalina e. Butler/ Cash and Carry. På tredjepladsen var Peter Lykke Svendsen at finde med Lillevangs Daufine e. Solos Landtinus/ Come Back II. Generelt set lå alle placeringerne meget tæt og de første tre var adskilt af blot 56/100-dele.

Tysk sejr i trestjernet Medium Tour

Den trestjernede Medium Tour finale blev lørdag eftermiddag afviklet. Der gik en rum tid før der rigtigt kom gang i finalen, men så kom Bruce Goodin, Jacob Hellstrøm og Jørg Naeve på banen. Tyske Jørg Naeve indtog en flot førsteplads på hesten Carena 11 e. Corrado I/ Alcatraz. Jørg nøjedes dog ikke kun med at vinde lørdagens finale, han tog nemlig også førstepladsen i gårsdagens kvalifikation til finalen, dog på hesten D Accord 68.

På andenpladsen blev det den svenske rytter Jacob Hellstrøm og hans hest Happy Day Ter Putte e. Calvaro Z/ Quidam de Revel. Jacob og Happy Day blev efterfulgt af New Zealandske Bruce Goodin og Baloppi der rider på hjemmebane hos Riders Cup. Sammen vandt Bruce og Baloppi desuden første kvalifikation til søndagens store trestjernede Grand Prix-klasse.

Endnu en svensk sejr

Lørdagens sidste klasse blev endnu en gang vundet af en svensk rytter. Den trestjernede lilletour var ingen udfordring for svenske Jørgen Larsson og Johnny B. Good e. Cardento 933/ Turban Rose 834 der red sig igennem banen fejlfrit på kun 57,00 sekunder. På andenpladsen blev det hollandske Piet Raijmakers Jr og Van Schijndel S Valentino der også tidligere denne weekend har opnået flotte placeringer – de red fejlfrit i tiden 57,49 sekunder. Det blev ikke kun til en førsteplads for svenskerne, de indtog nemlig også tredjepladsen. Evelina Tovek og Juliana e. Hip Hop 1045/ Cavalotti 664 i tiden 59,58 sekunder.

Bedste danske ekvipage blev Rasmus Krebs Manniche der sammen med Gammelbys Heartboy sneg sig op på en fjerdeplads i tiden 60,21 sekunder og ligeledes fejlfrit. Alt i alt blev det til 13 fejlfrie ture ud af 34 starter fra hele otte forskellige nationer.

Aftenen fortsatte med fest i det store telt, god mad og selvfølgelig det helt store event:

Den spændingsfyldte six-bar.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen