En plads i bruttogruppen

20-05-2021 18:42

Johanne Kofod Jensen

Endelig blev der åbnet op for stævnerne igen, og sikke en start Frida og jeg har haft på sæsonen

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi havde planlagt, at Ecco Cup i Kolding skulle være vores første stævne, men da sidste landsholdssamling blev lidt præget af Fridas lille tandskade, ville jeg gerne lige en tur op ad midterlinjen først, så vi tog af sted til c-stævne i Gråsten ugen før, for at ride MB1 igennem. Frida havde lidt af en fest med at være af sted igen, men bortset fra et enkelt glædeshop i galopturen, hvor jeg var lige ved at ryge af, så gik hun en virkelig flot tur til 72% og vi fik en tredjeplads.

Ugen efter var der så Ecco Cup i Kolding. Selvom vi bor ret tæt ved Kolding Rideklub, havde vi valgt at få Frida opstaldet, da der var virkelig gode opstaldningsmuligheder i faste bokse. Det gav mere ro, så hun kunne vænne sig til banen og til at være til stævne igen. Stævnet blev rykket frem, da vi var så mange i juniorklassen, at den måtte deles i to afdelinger. Jeg skulle ride om fredagen i første afdeling, og skulle så ride opvarmningsklassen om torsdagen.

Opvarmningsklassen var MB0. Frida gik en virkelig flot travtur, men i galoppen kom der nogle dyre fejl, hun lavede lidt for mange etter changementer, fordi hun misforstod min hjælp, men vi endte på 69% og blev første uplaceret.

Fredag var så ECCO Cup. Her skulle vi ride MB1. Det er et program, som jeg kender ret godt nu og jeg aftalte med min underviser Pernille Ørum, at jeg skulle forsøge at ride fejlfrit med knap så meget pres i traven. Den plan lykkedes, så Frida gik en virkelig god tur til 71,3 % og endte som nummer to i første afdeling.

Lørdag havde vi så hviledag, hvor jeg skridtede en hyggelig tur i skoven med en af mine veninder og var ude at spise med en anden veninde. Det var så dejligt at være ude til stævne igen og se alle de ryttere, som man ikke havde set så længe. Vi så også anden afdeling af ECCO-klassen, og Frida og jeg endte på en 6. plads og var til præmieoverrækkelse sammen med de ti bedste ud af de 42 startende i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Til ECCO Cup i Kolding med Frida. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag var der så Kür finale for de 15 bedste. Rytterne rider i to seedede puljer, og jeg kom i sidste halvdel og fik den sidste starttid. Jeg havde glædet mig meget til at ride til min nye kürmusik. Jeg har valgt at ride til noget musik, som jeg selv godt kan lide og håbede så, at dommerne også kunne lide det. Frida kunne i hvert fald, for hun var i højt humør. Lidt for højt humør faktisk. Igen gik hun en meget flot travtur, men så kom der for mange changementer igen, så det er virkelig noget, som jeg må hjem og arbejde med, for vi er jo ikke ligefrem klar til U25 endnu!

Pernille og Dennis var nu gode til at opmuntre mig og fremhæve de mange gode ting, som der jo også var i vores program. Vi fik lidt over 70% og endte på en samlet 9. plads. De 10 bedste ryttere kom ind til en flot præmieoverrækkelse. Så alt i alt var Ecco stævnet i Kolding bare en mega god oplevelse, men helt fantastisk blev det da om mandagen, da min mor skrev til mig, at Frida og jeg var kommet i bruttogruppen! Når noget, man har arbejdet hårdt på så længe endelig går i opfyldelse føles det bare helt fantastisk!

Jeg glæder mig til mange flere gode oplevelser med Frida og mine rideveninder ude på stævnebanerne. I kan følge min træning på @jkj.dressage.

Kærlig hilsen

Johanne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen