Er I Danmarks klogeste hestehoveder?

24-01-2024 06:56

Skal du nå at være med i Ung i DV's store hestevidensquiz? Den sidste af de indledende runder afvikles d. 17. februar kl. 10, mens finalen finder sted til Dansk Varmblods Hingstekåring d. 9. marts

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vindere af DM i Hest. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ung i DV afholder i disse måneder DM i Hest. Til DM i Hest gælder det om at have så stor og bred en viden om heste som muligt. Konkurrencen er for unge i alderen 12-20 år og afvikles i hold på 2-4 deltagere. Det er derfor nødvendigt at samle et hold for at deltage.

Holdene vil blive testet i alt fra hestens anatomi, fodring, sygdomme, sportsresultater, rideudstyr, avl og reproduktion samt avlsforbundet Dansk Varmblod.

Næste mulighed for at deltage er d. 17. februar
Den første af de indledende runder blev afviklet d. 17. januar, men det er stadig muligt at deltage i den næste indledende runde, der afvikles d. 17. februar. Holdene deltager i de indledende runder online gennem et link, der offentliggøres på Ung i DV’s hjemmeside og Facebookside den pågældende dag.

Hvis man ønsker at deltage i indledende runde d. 17. februar, finder dette sted kl. 10. Herefter har man som hold 120 minutter til at udfylde spørgeskemaet i fællesskab. For at deltagelsen godkendes, skal man have trykket ”send” senest kl. 12:00 på skemaets afsluttende side.

I de indledende runder er alle hjælpemidler tilladt, men i finalen er ingen hjælpemidler tilladt. Holdene skal dermed i fællesskab forsøge at svare rigtigt på flest mulige spørgsmål.

Fem hold udtages til finalen
Nogle dage efter de indledende runder vil Ung i DV offentliggøre på deres Facebookside, hvilke fem hold, der har kvalificeret sig til finalen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man allerede deltog i den første runde af DM i Hest, er der stadig muligt at deltage i anden runde af DM i Hest og dermed øge sine chancer for at komme med i finalen.

Finalen afholdes i forbindelse med Hingstekåring i Herning d. 9. marts. Her dyster de fem bedste hold på stedet, hvor det kun er papir, blyant og det printede spørgeskema, som de har til rådighed.

Der er ingen officiel tilmelding til de indledende runder, det kræver blot, at man deltager, når konkurrencen er online d. 17. februar kl. 10-12.

Fylder man 21 i løbet af i år, er man forsat velkommen til at deltage.

 

 

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen