Eric Lamaze trækker sig fra mulig OL-deltagelse

18-05-2021 06:25

Annika Knudsen Lorentsen

Den canadiske toprytter, og tidligere OL-guldvinder, var en af fem atleter, der er blevet sat på den canadiske kortliste for ridebanespringning frem mod OL i Tokyo, men nu har han valgt at trække sig fra opløbet, hvor Canada skal vælge én rytter, som de vil sende afsted

Copyright Ridehesten.com
Eric Lamaze og Hickstead ved OL i 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Eric Lamaze har valgt at trække sig i forhold til en mulig udtagelse til OL, hvor han ellers var blandt de fem canadiske ryttere som var kommet på kortlisten frem mod udtagelsen, hvor Canada skal vælge én rytter, som skal repræsentere dem i disciplinen ridebanespringning. 

Tilbage i 2016 vandt Lamaze sin tredje OL-medalje, idet, at han på ryggen af Fine Lady sikrede sig den individuelle bronzemedalje. I 2008 vandt Lamaze individuelt OL-guld i Beijing, mens han også opnåede en sølvmedalje for hold. 

Lamaze har siden sine OL-triumfer haft problemer med sit helbred, hvor han blev ramt af en hjernetumor. Den canadiske toprytter har dog kæmpet sig tilbage i topsporten siden, men han nævner alligevel sit personlige helbred som en del af årsagen til, at han i år ikke vil kæmpe om den eftertragtede OL-plads. Det skyldes, at han de seneste tre år har været i behandling for hjernesvulsten. Coronavirussen har stor indflydelse på verden lige nu, særligt for mere udsatte personer, som netop har nedsat immunforsvar på grund af andre omstændigheder, præcis som Lamaze har, og derfor vil han ikke løbe en risiko. Det meddeler han i en pressemeddelelse. 

– Mit helbred er noget, som jeg tager meget alvorligt, og jeg har besluttet, at Tokyo ikke er det bedste sted for mig, fortæller Lamaze, og fortsætter: 

– Selvom mit helbred er stabilt i øjeblikket, er der flere risikofaktorer, der skal tages i betragtning. 

Copyright Ridehesten.com
Eric Lamaze og Fine Lady ved OL i 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Individuel konkurrence er nedslående faktor
Det at Canada blot skal deltage med en individuel deltager er også nedslående for Lamaze, som var en stor del af, at Canada i 2008 vandt sølv ved OL. Ligeledes i Rio de Janeiro repræsenterede Lamaze holdet, hvor de endte på en fjerdeplads lige uden for medaljerækken. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har altid associeret OL med at ride for det canadiske hold. Min succes skyldes, at mine holdkammerater var der for at være sammen, og for at gøre det bedste vi kunne for vores land. At have mine hesteejere, mine venner, mine holdkammerater og min fans der, er det, der gør OL specielt for mig, forklarer Eric Lamaze, og fortsætter: 

– Når du kommer ind på stadion og hører fansene skrige og du ser de canadiske flag vifte, så hæver det dig til et andet niveau. Som en solo-handling, kan jeg ikke se mig selv finde motivationen til at grave dybt nok til at kunne hente en individuel medalje. Jeg kan ikke være en ægte deltager uden mit hold. 

I forhold til at tage den svære beslutning om at trække sig fra OL-udtagelsen har Lamaze haft fuld støtte fra hesteejerne, Mark og Tara Rein. Det canadiske par ejer Lamazes bedste hest, samt flere spændende lidt yngre heste, som netop nu udvikles til de højeste niveauer i sporten. 

– Jeg takker Mark og Tara for deres fulde forståelse for situationen, og deres løbende støtte. Med denne vanskelige beslutning, kan vi nu koncentrere os om at fortsætte med at udvikle de unge heste, vi har i vores træningsprogram. 

Ser frem til VM i Danmark
Lamaze fortæller desuden, at han nu ser frem mod VM 2022, som afholdes i Danmark. 

– Jeg ser frem til næste års verdensmesterskab, hvor vores hold forhåbentligt vil vinde en kvalifikation til OL i Paris. Derfor håber jeg, at vores nationale forbund, vil koncentrere sig om at sammensætte et godt program, så vores hold kan være bedst ved OL i 2024. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen