FEI suspenderer Eric Lamaze i 4 år

10-10-2023 11:35

Annika Knudsen Lorentsen

Tidligere OL-guldvinder, canadiske Eric Lamaze, er blevet suspenderes af FEI for 4 år, da han har manipuleret med dopingkontrol, og dermed overskredet reglerne i henhold til FEI's anti-doping regler

Copyright Ridehesten.com
Eric Lamaze ved OL i 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI har udstedt en endelig afgørelse i henhold til antidopingreglerne for menneskelige atleter (ADRHA) artikel 8.3.3 i en menneskelig antidopingsag vedrørende Eric Lamaze, en nyligt pensioneret springatlet med canadisk nationalitet.

Idrætsudøveren har begået en overtrædelse af antidopingreglerne i henhold til ADRHAs artikel 2.5 (manipulation) på grund af indsendelse af opdigtede medicinske dokumenter under en igangværende CAS-procedure. I overensstemmelse med ADRHAs artikel 8.3.2 blev idrætsudøveren anset for at have givet afkald på en høring, indrømmede overtrædelsen og accepterede de foreslåede konsekvenser, fordi han ikke reagerede på sigtelsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da der ikke er nogen formildende omstændigheder, skal atleten være underlagt en udelukkelsesperiode på fire år (12/09/2023 til 11/09/2027). Han er desuden blevet underlagt en bøde på CHF 15.000 og skal godtgøre FEI dets sagsomkostninger i forbindelse med sagen.

Atleten, World Anti-Doping Agency (WADA) og idrætsudøverens nationale antidopingorganisation (Canadian Center for Ethics in Sport) har hver ret til at appellere afgørelsen til Court of Arbitration for Sport (CAS) indenfor 21 dage efter modtagelsen af afgørelsen. Yderligere detaljer vedrørende denne sag vil følge efter afslutningen af den igangværende CAS-procedure.

/FEI

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen