Et år til OL!

24-07-2020 12:03

Marie Helene Rigård Rohleder

OL

De olympiske- og paraolympiske lege i Tokyo 2020 er som bekendt blevet udskudt til sommeren 2021 på grund af corona-pandemien. Den danske OL-chef tror på, at OL og PL bliver afholdt i Tokyo i 2021, for her kan hele verden stå sammen og bevise, at vi har besejret coronaen 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy til OL i 2016 i Rio de Janeiro. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Hvis man lukker øjnene og prøver at forestille sig en verden uden corona-pandemiens hærgen og sorg, så skulle De Olympiske Lege og De Paraolympiske Lege 2020 være begyndt nu her med et storstilet åbningsshow i den japanske millionby Tokyo. 

Men sådan skulle det som bekendt ikke gå. Desværre. 

I går, torsdag, var der præcist 365 dage til at OL starter. 

OL-chefen i Danmark, Søren Simonsen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), tror på, at Japan kan tænde OL-flammen med 12 måneders forsinkelse. Det fortæller han til Danmarks Radio i et interview. 

– Sporten er med til at forene mange folkeslag, og i Tokyo kan vi forhåbentlig sammen vise, at vi har besejret coronaen, siger Søren Simonsen til dr.dk. 

Rytterne er klar
Den danske dressurstjerne Cathrine Dufour fortæller til FEI, at hun er ovenud begejstret ved tanken om OL i Tokyo. 

– Jeg håber virkelig, at mine heste og jeg får en god sæson for resten af 2020 samt forhåbentlig et super forår 2021. OL er noget ganske ganske særligt, siger Dufour til FEI. 

Chefen for det japanske rideforbund, Masao Wada, siger til FEI, at selvom de selvfølgelig er meget kede af udskydelsens, så er det på den anden side positivt, at de har endnu et år til at gøre alt helt klar til, at toppens af verdens sportsfolk sætter kursen mod Japan. 

– Vi håber, at der snart kommer ro på den her forfærdelige situation, så vi kan afholde de olympiske og paraolympiske lege næste år, siger Masao Wada. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen