Fra elitefølauktion til sejr i FEI 7-års klasse

25-08-2020 07:23

Det tidligere eliteauktionsføl Heiline’s Zanzier har i weekenden debuteret i FEI's 7-års programmer med sejr og placering til følge

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Zanzier og Mateusz Cichon. Foto: Wiktoria Roznowska.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Heiline’s Zanzier e. Blue Hors Zack/ De Niro (opdr. Stald Heiline), der sidste år vandt det polske dressurmesterskab for 6-års heste, har nu med sin ejer Mateusz Cichon debuteret i FEI's dressurprogrammer for 7-års som et led på vejen til UVM i Verden sidst på året.

Heiline's Zanzier har en interessant historie og har været den fødte succes. Som føl vandt han både følchampionatet på Blue Hors og DV-følskuet på Vilhelmsborg. Samme år var Danmark vært for Ecco FEI Europamesterskab i Herning, hvor Heiline's Zanzier var blandt de auktionsføl, der blev vist frem i Dansk Varmblods showindslag lørdag aften, og han blev efterfølgende solgt på Elitefølauktionen Elahe Ramezani.

To år senere var han på Vilhelsmborg til forbesigtigelse og blev udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, hvor han blev kåret. Året efter gik han 35-dages afprøvning, og blev færdigkåret som 5-års, hvor han allerede var ejet af polske Mateusz Cichon.

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Zanzier og Jan Gawecki. Foto: Ridehesten/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som færdigkåret avlshingst drog han tilbage til Polen og bedækkede en masse hopper og blev ligeledes udtaget med Cichon Dressages tidligere rytter Jasiek Gawecki til UVM i Ermelo, hvor også den to år ældre halvsøster, Heiline's Danciera, deltog i 7-års klassen og sluttede med Carina Cassøe Krüth som nr. 4 i finalen. Denne ekvipage har i mellemtiden med bravour betrådt de internationale Grand Prix-scener.

I Polen har Heiline's Zanzier i to år i træk været den mest benyttede dressurhingst med over 100 bedækninger, og ved det polske dressurchampionat vandt hingsten sidste år 6-års sektionen med sin ejer Mateusz Cichon.

I den forgangne weekend har Mateusz Cichon redet Heiline's Zanzier i en kvalifikation til UVM i Verden for 7-års og vandt klassen, der ligger et niveau højere end FEI's 7-års program.

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Zanzier som føl i 2013. Foto: Ridehesten/Thomas Bach Jensen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen