Et års karantæne i disciplinærsag

31-08-2023 10:27

Dansk Varmblods disciplinærudvalg har færdigbehandlet en sag, som omfatter Anders Uve Sjøbeck Hoecks ridning på opvarmningen ved sadelkåringen i region 2

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med sadelkåringen i region 2 på Riders Cup den 19. august i år havde regionen en teknisk delegeret fra Dansk Ride Forbund, Birgitte Tribler, til stede for at overvåge opvarmningen.

Den teknisk delegerede karakteriserede i sin rapport Anders Uve Sjøbeck Hoecks opvarmning på JJ Sophie som ”voldsom og uacceptabel”. Dette harmonerer ikke med Dansk Varmblods Code of Conduct, hvoraf det fremgår: 

I al omgang med hesten skal hensynet til hestens velfærd gå forud for alt andet.”

Nyheden fortsætter efter annoncen

 Efter at være blevet orienteret om hændelserne på opvarmningen, hvor Anders flere gange tilsidesatte TD’s henstilling om at ”begrænse” sin ridning, valgte dommerne ved sadelkåringen at diskvalificere Anders, så han ikke kom til start på hoppen. 

Sagen har nu været behandlet i DV’s disciplinærudvalg, ligesom Anders har haft mulighed for at forklare sig over for udvalget. 

Disciplinærudvalget har herefter truffet afgørelse i sagen, og har besluttet at idømme Anders Uve Sjøbeck Hoeck 1 års udelukkelse fra Dansk Varmblods arrangementer. Udelukkelsen starter fra den 19. august i år. Hvilket bl.a. betyder, at han ikke kan fremvise heste ved Dansk Varmblods Eliteskue i den kommende weekend.

/Varmblod.dk

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen