Et rørende farvel til JoJo

19-10-2019 15:40

Marie Helene Rigård Rohleder

Agnete Kirk Thinggaards læremester, stjernehest og ægte kammerat JoJo AZ blev hyldet med manér  i Boxen, efter deres Grand Prix til World Cup Herning. JoJo går på pension, og det blev et vemodigt farvel. Se video her: 

Copyright Ridehesten.com
Agnete og JoJo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

Publikum klappede og tårerne trillede, da Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ red op ad den sidste midterlinje. Den 16-årige ungarske varmblodsvallak efter Ginus/Justboy går på pension efter en lang og glorværdig karriere i international dressursport. 

– Det var så dejligt at mærke publikums kærlighed og opbakning til JoJo. Han fortjener det! fortæller en rørt Agnete Kirk Thinggaard til Ridehesten.com efter deres ridt og hyldest i Boxen. 

Stemningen var intens, og flere publikummer måtte knibe en tåre, da storskærmen viste en film med Agnete og JoJo som hyldest. Det stærke makkerpar red deres Grand Prix til flotte 72.609 procent og skal derfor ride World Cup Kür i morgen. 

Copyright Ridehesten.com
Agnete og JoJo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

– Det er meget vemodigt, men jeg ved, at det er den rigtige beslutning. Han fortjener om nogen et langt og godt pensionisttilværelse herhjemme. Jeg håber, at han blive husket som den positive og gode hest, som han altid har været for mig, siger Agnete Kirk Thinggaard. 

Se video fra hyldesten i Boxen her: 

JoJo har været Agnete Kirk Thinggaards læremester og har løftet hende op i dressurens superliga og lært hende de sværeste øvelser fra bunden.

Det er i landsholdsammenhæng blevet til mange gode oplevelser i hele verden:

  • World Cup-finale i Las Vegas
  • World Cup-finale i Göteborg
  • OL i Rio de Janeiro
  • EM i Göteborg (sølv for hold)
  • EM i Rotterdam
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner