Et styrt i æresrunden (video)

25-10-2017 09:20

Marie Helene Rigård Rohleder

Rikke Vingborg vandt CSI1* Grand Prix til World Cup, men i æresrunden blev hesten bange for larmen fra publikum og menneskerne på banen, og Rikke faldt af 

Copyright Ridehesten.com
Heldigvis var Rikke hurtigt på benene igen efter styrtet.
Nyheden fortsætter efter annoncen

24-årige Rikke Vingborg vandt CSI1* Kingsland Grand Prix 140 cm på den 9-årige vallak Rayon de Soleil til World Cup i Herning. Men da parret red æresrunde, gik det galt.  En stund af glæde og stolhed blev lynhurtigt forvandlet til et kollektivt gisp fra publikum, da Rikke faldt af en meget nervøs Rayon. Heldigvis skete der ikke noget med hverken hest eller rytter, og Rikke har efterfølgende delt videoen på sin Facebook-side med teksten: 

– Selvfølgelig skal der altid være spænding, når vi skal være med. Han har lagt op til det her de to forrige æresrunder, men i dag gik det lidt for hurtigt, og jeg tog en tur i sandet, men skidt pyt, han er simpelthen for sød.

Rikke har ejet Rayon siden den var 3 år gammel, hvor hun modtog en meget nervøs hest. Det er blevet bedre, men Rayon kræver stadig, at Rikke tager sine forholdsregler, når de skal til stævne. Eksempelvis går parret altid en lang tur om morgenen, hvor hesten kan græsse og få humøret lidt op. Desuden vil Rikke selv sadle Rayon op helt alene. 

– Rayon er en nervøs hest, og så er han en kæmpe tryghedsnarkoman. I opvarmningen springer han også generelt dårligere end inde på banen, fordi der er så mange heste omkring ham, siger Rikke Vingborg. 

I opvarmningen lægger Rikke derfor meget vægt på at lave gode overgange og blødgøre Rayon, så den slapper af i sin krop og fokuserer på hendes signaler. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men i lørdagens Grand Prix gik det hele op i en højere enhed for ekvipagen, som vandt deres første Grand Prix med tiden 36.42 mod et skarpt felt på 53 deltagere. 

– I omspringningen var jeg så bange for, at publikum ville begynde at klappe, da jeg red hen mod det sidste spring, for så ville Rayon blive bange, men det gjorde de ikke, og han var sindssyg skarp og fuldt fokuseret på opgaven, hvor han bare sprang helt vildt, siger Rikke Vingborg. 

Med hensyn til styrtet i æresrunden er det faktisk anden gang, Rikke må bide i sandet under en æresrunde på Rayon, hvor Rikke ville den ene vej og Rayon den anden. 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen