Et trist farvel til Overgaards Lawell

03-11-2019 13:51

Camilla Tiefensee Schrøder

Den 17-årige DV-vallak Overgaards Lawell, som i år deltog ved EM i dressur for U25 med Nana Gajhede, blev tidligere på ugen pludselig ramt af en tarmkomplikation og stod desværre ikke til at redde

Copyright Ridehesten.com
Nana Gajhede og Overgaard Lawell ses her ved sidste års Equitour Aalborg. Foto: ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grand Prix-hesten Overgaards Lawell var frisk, i god form og klar til at deltage i weekendens ECCO Cup-kvalifikation med U25-dressurrytteren Nana Gajhede. Derfor kom det som et stort chok, da den onsdag aften pludselig måtte indlægges med alvorlige tarmkomplikationer og endte med at blive aflivet.

– Tusind tak til alle, der har skrevet til mig efter vi måtte sige farvel til Lawell. Det varmede på en dag, der på ingen måde var sjov, og jeg skal være ærlig og indrømme, at det næste stykke tid bliver hårdt. Kæmpe tak til hesten, der lærte mig at ride Grand Prix, og som fik drømmen om endnu et EM til at gå i opfyldelse. Welle, du vil blive savnet uendeligt meget i min hverdag.  Kæmpe tak til familien Dankau, som gav mig muligheden for at lære fra ham, skriver Nana Gajhede på sin facebookprofil.

En højtelsket læremester
Den 17-årige vallak efter Weltjunge/May Sheriff (opdr. Tove og Ove Møller), som er uddannet af Pernille Ørum, har været en højtelsket Grand Prix-læremester, først for Julie Dankau og siden for Nana Gajhede. Med begge U25-ryttere har den danset sig til DM-bronze og EM-deltagelse, og ved årets EM i Italien var den med på det bronzevindende U25-landshold med Nana Gajhede.

Charlotte Gajhede skriver følgende afskedsord om Overgaards Lawell alias "The Professor":

TAK for alt til den 17-årige landsholdsvallak, der blev uddannet til Grand Prix af Pernille Ørum. Salget til Julie Dankau blev startskud på en helt Unik U25-karriere såvel nationalt som internationalt. I 2016 fik han sin første medalje til DM for U25 og deltog dette år også ved EM.
Fra 2017 påbegyndte 20-årige Nana Gajhede sin U25-karriere med Lawell som læremester (heraf kælenavnet The Professor) og ekvipagen tog allerede i 2018 bronze til DM.
I dette år blev det til succes i Stockholm Horse Show og ikke mindst en historisk bronzemedalje for hold ved EM for U25 i San Giovanni.
En særlig hest, der både fik uddannet to unge ryttere til Grand Prix og også medaljetagere.
Lawell var superfit og frisk tilmeldt ECCO-cuppen denne weekend på Heslegård, da der pludselig opstod en uforklarlig komplikation i hans tarmsystem. Han blev omgående indlagt på universitetshospitalet i Tåstrup, hvor han desværre ikke kunne reddes.
Rest in Peace.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen