Få afkræftet dine myter om voltigering

04-04-2020 18:00

Marie Helene Rigård Rohleder

"Voltigering er hårdt for hesten" og "Er voltigering overhovedet en hestesport?" - I det nye nummer af Ridehesten sætter vi fokus på myter, fordomme og spørgsmål om voltigering

Copyright Ridehesten.com
Voltigeringsholdet fra Billund Sportsrideklub gav en flot show til hingstekåringens gallashow i marts måned. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø
Nyheden fortsætter efter annoncen

I det nye nummer af Ridehesten har dyrlæge og formand for voltigeringsudvalget under Dansk Ride Forbund, Lise C. Berg skrevet en artikel, der forsøger at aflive nogle af de myter, der er omkring voltigering i Danmark. 

Køb bladet her og læs hele artiklen. 

Copyright Ridehesten.com
Artiklen af Lise C. Berg om myte om voltigering i det nye Ridehesten april-nummer.

For ja, voltigering er en hestesport. I konkurrencerne udgør hestens point 25 procent af de samlede point, og derfor er hestens kvalitet og træningsniveau særdeles vigtige, hvis man vil klare sig på et højere konkurrenceplan i sporten. 

Voltigering stiller nogle helt specifikke krav til hesten. De skal både være mentalt og fysisk stærke og have god balance. Volti-hesten skal altid være 100 procent opmærksomme på longeførerens hjælpere, og derfor kræver voltigering også et stærkt samarbejde mellem både longefører, voltigører og hest. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Volti-heste bliver i gennemsnit longeret 1-2 gange om ugen, og så går de ellers varieret arbejde med dressur, skovtur og springning mm. 

Lise C. Berg fortæller, at hun i sit mangeårige arbejde med voltigering og som holddyrlæge for de danske voltigører ved alle store mesterskaber fra 2008-2018, kun har mødt ganske få volti-heste, som har haft problemer med ryggen. 

Køb abonnement på Ridehesten og få det nye Ridehesten april-nummer, hvor vi også har voltigerings-holdet fra gallashowet til årets hingstekåring på forsiden. 

Copyright Ridehesten.com
Forsiden på Ridehesten april-nummer 2020.

 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev