Fantasi og fart til World Cup Show Night

21-10-2017 23:56

Marie Helene Rigård Rohleder

Show Night til World Cup i Herning bød på fart, spænding og et bevis på, at hvor der er vilje, er der vej

Copyright Ridehesten.com

Den fantastisk Show Night præsenteret af TronsøSkolen blev indledt med omspringningen i den store Grand Prix springning, hvor tyskeren Holger Wulschner på Bsc Skipper red med sejren efter en nervepirrende og udfordrende omspringning. Derefter gik Show Night for alvor igang. 

Du kan, hvis du vil
Han springer i blinde. Helt bogstaveligt talt. Den 24-årige franskmand Salim Ejnaini er fuldkommen blind, men det forhindrer ham ikke i at springe og ride konkurrencer på sin 17-årige hest, Rhapsody. Lørdag aften gav han show i Boxen, hvor han sprang en del af omspringningsbanen til CSI3* Stutteri Ask Grand Prix, bare sat ned til cirka 1 meters højde. Det store spørgsmål, som publikum sad tilbage med efter hans opvisning var: Hvordan?

Salim har 3 hjælpere plus hans træner Tiffany Margueritat på banen, som ’kalder’ på ham og guider ham med enkelte kommandoer rundt på banen. Derfor skulle publikum også være helt stille, da Salim og Rhapsody sprang banen.

Salim fortæller, at da han blev inviteret til at optræde til World Cup i Herning fortalte arrangøren, at de næsten ikke troede, at det kunne lade sig gøre. Men Show Night til World Cup beviste, at det kunne lade sig gøre.

– Jeg håber, at jeg kan vise andre ryttere og handicappede ryttere at, hvis tingene ved første øjekast ser svært eller tilmed umuligt ud, så skal du bare prøve og prøve, og finde passionen, for så skal det nok lykkedes til sidst, siger Salim Ejnaini.

Copyright Ridehesten.com
Den blinde springrytter.

Dressur, helt til grin
Casper Cassøe var aftenens vært og kommentator, som styrede slagets gang med kyndig hånd og stemme.

Han præsenterede den berømte australske dressurrytter og hestetræner Tristan Tucker, som rejser hele verden rundt og rider dressurkonkurrencer og shows. Han stod for aftenens humoristiske indslag i form af et show, som hans alter-ego Brett Kidding. Boxen grinede med i Brett Kiddings lettere kiksede forsøg på at ride et dressurprogram, alt i mens at han selv ivrigt kommenterede hvert eneste fejltrin. Her lød budskabet også:  – Just keep going!

Copyright Ridehesten.com
Tristan Tucker

Hyldest til paradressur
Den næste rytter på banen er her ikke kun for sjov. 17-årige paradressurrytter Tobias Torning Jørgensen har muskelsvind, men rider dressur på højt plan. Han var blandt andet med til at vinde holdsølv ved EM i paradressur tidligere på året, hvor de danske pararytter fremviste helt eminente præstationer.

I aften viste han sin smukke kür på hesten Bruunholms Caribian.

Bagefter fik det danske paradressurhold en velfortjent hyldest og et stående bifald fra hele Boxen for deres fantastiske sølvmedaljer til EM i Göteborg. 

Copyright Ridehesten.com
Paradressur landsholdet

Fuld fart fremad
Næste optræden skruede tempoet gevaldigt op i Boxen. Her gav Danmarks bedste mountedgames-hold et show udover det sædvanlige. Klædt i sølvglinsende heldragter red de alt, hvad remmer og tøj kunne holde, mens de skiftevis sprang af ponyen i fuld galop, og ligeså let som ingenting hoppede de i sadlen igen. Hold nu op for et hæsblæsende show!

Skylder dig ik’ noget mere
Og så stod det på live musik fra den danske pop-duo LIGA, som spillede tre af sine populære danske popsange. Mobiltelefonerne lyste op på tribunerne, og der blev sunget med på hittet ’Jeg skylder dig ik noget mere’.

Nogle andre som bestemt heller ikke skylder noget, er de danske dressurdronninger, som blev hyldet i Boxen for deres fantastisk flotte EM sølvmedalje. Alle sølvpigerne kom dansende ind i piaffe og passage, men denne gang var det uden hest, til stor morskab for publikum. De fik gaver, hyldest og kæmpe bifald af hele Boxen.

Copyright Ridehesten.com
Dressurlandsholdet

Ride’n’ drive
Showet sluttede af med et brag af god underholdning, da Boxen blev bygget om til en kombineret springbane og forhindringsbane på OTV. Her gav modige hold af familiemedlemmer og ryttere et forsøg på at komme banen rundt uden at vælte keglerne. Her gav specielt Team Cassøe den så meget gas, at det stakkels køretøj næsten lettede i Caspers skarpe sving. Men lad os bare sige, at det var virkelig sjov underholdning.

Aftenen sluttes af i Boxen’s Rock Bar, hvor der er inviteret til stort afterparty for alle.

Se her Ridehestens stemningsvideo fra et brag af en Show Night til World Cup i Boxen 2017. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen