Fast arbejde på fast bund

09-03-2023 14:14
Avl

Hver eneste hingst, der fremstilles til kåring ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er i dag blev fremvist på fast bund for dommere og publikum i Hal E – der begynder at tegne sig et billede af flere stjerner i svøb

Nyheden fortsætter efter annoncen

En vigtig del af kåringsforløbet ved Dansk Varmblods Hingstekåring er bedømmelsen på fast bund, hvor kåringskommissionen inklusiv dyrlæge Hans Schougaard fortrinsvis har blikket rettet mod hingstenes lemmer og skridtbevægelse.

Dagen startede i dag med de springbetonede hingste, hvor kåringskommissionens Johnny Hansen, Signe Wiese, Bo K. Møller, Allan Blomgren og dyrlæge Hans Schougaard havde indtaget plads på bedømmelsesøen midt i arenaen sammen med avlskonsulent Karina Christiansen og sekretær Laura Nørskov Juul.

Fremvisningen af hingstene omfattede i 3-års holdet udover de hingste, som vi i aftes så under rytter i 1-dags testen, også en enkelt springhingst og flere dressurhingste, der i dag var i rampelyset for første gang her i Herning. Fremvisningen af hingstene blev i vanlig stil akkompagneret af den velforberedte speaker Barbro Saul, der indviede publikum i hingstenes afstamningsmæssige højdepunkter.

Til at bedømme dressurhingstene var kåringskommissionens Bjarne Nielsen, Johnny Sørensen, Vicky Nortvig, Dennis Fisker og dyrlæge Hans Schougaard på banen til fast arbejde sammen med avlskonsulent Karina Christiansen og sekretær Laura Nørskov Juul.

Copyright Ridehesten.com
Dubonnet. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Hver fremvisning - startende med gårsdagens 1-dags test - bidrager med værdifulde informationer til kåringskommissionens endelige vurdering af den enkelte hingst og til publikums mulighed for løbende at danne sig et billede af hver hingst.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Præsentationen af hingstene på fast bund giver ikke blot mulighed for at vurdere kvaliteten af hingstenes fundament og skridtbevægelse, men i det hele taget deres eksteriør og generelle fremtoning. Ved den afsluttende runde trav ved hånd fik særligt dressurhingstene mulighed for at forbedre indtrykket fra gårsdagens 1-dags test, hvor enkelte i sagens natur fra en smule spændte.

Copyright Ridehesten.com
Solution Unik. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Næste programpunkt for selve hingstekåringen drejer sig om de ældre hingste. Kl. 15.15 er der kåring af ældre springhingste i Hal E, hvor de springer med rytter, og kl. 15.50 er der frasortering og kåring.

For de ældre dressurhingstes vedkommende gældet det, at de de præsenteres under rytter i Hal M kl. 17.15, og så finder frasortering og kåring sted kl. 18.15.

Katalog til hingstekåringen.

Program til hingstekåringen.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald