Fem europæiske nationer klar til OL

17-08-2022 06:26

Annika Knudsen Lorentsen

Ved det netop overståede VM i springning sikrede fem europæiske nationer sig kvalifikation til OL i Paris, og dermed står det nu klart hvilke lande der var de første til at sikre sig en plads i Paris

Copyright Ridehesten.com
Hollandske Maikel van der Vleuten med Beauville Z N.O.P. var med til at sikre kvalifikationen for Holland. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Håbet er, at det kan lykkes at kvalificere et dansk springlandshold til OL i Paris 2024, og selvom kvalifikationen ikke blev sikret ved VM i Herning, så er Danmark et skridt tættere på en kvalifikation. 

Det var nemlig fem europæiske nationer, der sikrede sig kvalifikation ved VM, og dermed har Danmark det færre at kæmpe imod, når der uddeles kvalifikation til de tre bedste nationer ved EM næste år, som ikke allerede er kvalificeret. 

Ved VM sikrede Sverige, Holland, Storbritannien, Irland og Tyskland sig kvalifikation, og det betyder, at fem at de bedste europæiske nationer allerede har deres kvalifikation, når Danmark skal ride efter en VM-kvalifikation ved EM i Milano til næste år. Foruden de fem nationer der kvalificerede sig ved VM, så har Frankrig som værtsnation også en plads til OL i Paris, og det betyder, at det på nuværende tidspunkt er seks europæiske nationer der har plads ved det kommende OL.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden pladserne ved EM næste år, har nogle europæiske nationer chance for at sikre sig en plads ved Nations Cup-finalen i Barcelona 2022 og Nations Cup-finalen 2023. Danmark er ikke i Nations Cup-finalen 2022, og kan derfor ikke sikre sig en kvalifikation her.

EM, hvor Danmark kan sikre kvalifikation, finder sted fra den 29.-3. september 2023. 

Reglerne for kvalifikation til OL i Paris.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen