Fenja Schougaard: Det var rigtig sjovt (video)

20-05-2022 12:07

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev Fenja Schougaard der tog sejren i AB Rideudstyr Future Cup finalen her ved det internationale stævne hos Helgstrand Event

Copyright Ridehesten.com
Vinderen af AB Future Cup-finalen Fenja Schougaard sammen med dommer Linnea Ericsson-Carey, repræsentant fra AB Rideudstyr og Martin Thorbøll Pedersen fra Helgstrand Event. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

AB Rideudstyr Future Cup finalen er netop afsluttet, og klassen blev afholdt som en showklasse under det internationale stævne her i Uggerhalne. 

Ti friske danske kategori III-ponyryttere red i går den indledende klasse, og nu har de også redet finaleklassen, hvor de for anden gang fik lov at ride på den store konkurrencebane, som Nations Cuppen afholdes på senere i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Fenja Schougaard med Hjortsølunds Argon. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

AB Rideudstyr vil gerne støtte op omkring fremtidens stjerner, og netop derfor blev AB Future Cup en realitet her ved stævnet hos Helgstrand Event. På den måde giver AB Rideudstyr ti børn og deres familier en stor oplevelse og blod på tanden til at blive endnu bedre. 

Banen i dag bestod af ti forhindringer med en makshøjde på 80 cm. Det svarer til en LA2* for kategori III. Dagens finaleklasse blev afviklet som en stilspringning, og det gjaldt derfor om at ride flot og stilfuldt rundt på banen. 

Klassen blev bedømt af fire stildommere, Christian Jansen, Mette Askham, Linnea Ericsson-Carey og Annika Pihl, og de gav flotte karakterer til flere af rytterne, som leverede flotte ridt. 

Bedst var Fenja Schougaard med Hjortsølunds Argon, og hun opnåede hele 9 i karakter og dermed sikrede hun sig sejren.

Copyright Ridehesten.com
Fenja Schougaard med Hjortsølunds Argon. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

8-årige Fenja var næstyngste rytter til start, og hun drømmer om at ride OL når hun bliver ældre. I dag fortalte hun, at det var sjovt at prøve at ride så stort et stævne. Se interviewet med Fenja nederst. 

Andenpladsen gik til Lina Hegeland Andersen med Attyrory Bruce som opnåede 8.925 i karakter, mens Smilla Aabo med Fabian tog tredjepladsen efter et flot ridt, der blev belønnet med 8,75 i karakter. 

Resultat fra klassen.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen