Finaledag til Stutteri Ask Trophy

24-03-2024 18:51

Stutteri Ask kan nu takke af for denne gang efter en stævneweekend med både Stutteri Ask Trophy-finale, almindelige landsstævne klasser og spændende foredrag

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen og Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af fredag og lørdag har de unge ryttere til start ved Stutteri Ask Trophy-stævnet, der finder sted i denne weekend, forberedt sig til finaledagen af turneringens finalestævne.

Henover weekenden har unge ryttere konkurreret i klasserne for hhv. pony kategori 1 og 2, children, U18 og U25 for at kvalificere sig til finalen, og i dag skulle de endelige vindere af turneringen findes. 

Hele stævnet blev streamet på ClipMyHorse, hvor man ligeledes kan finde alle rytternes ridt i arkivet. 

Det var kategori 2-ponyerne der i dag lagde fra land, og finalen blev her afviklet i en MA2** på 110 cm. Igen i dag blev der byttet rundt på topplaceringerne hos 2'er ponyerne.

Sejren gik til Camilla Winther og Kenzie Van der Vonderschotten e. Kalido Van Klaverborch/ Polsbury Pirelli, der som den eneste ekvipage klarede sig fejlfrit igennem den udfordrende bane. Derfor blev det ikke den hurtigste tid, der afgjorde hvem, der sejrede i klassen, men derimod et sikkert og fejlfrit ridt. 

Copyright Ridehesten.com
Camilla Winther og Kenzie Van der Vonderschotten. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det lykkedes Emma Aamand og Svanekærs Coco e. Mister Malthe/ Firhøj's Pari (opdr. Marianne Brandtmar Larsen) at tage andenpladsen i klassen trods fire fejl. Hun havde derimod klassens hurtigste tid på 73,20 sekunder. Ikke langt efter fulgte Laura Bligaard og Nørlunds Maggie Mae e. Antario N/ Kaiserwalzer (opdr. Stutteri Stald Nørlund), der ligeledes havde fire fejl, men en til gengæld hurtig tid på 73,82 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderne af pony kategori 2. Foto: Privat

Hos kategori 1-ponyerne blev finalen ligeledes afviklet i en MA2**, her på 120 cm. Det blev igen til en sejr for Sille Hartvig Nielsen og GCS Rambo e. Cashelbay Cruise, der klarede sig fejlfrit igennem både hovedrunden og omspringningen. Tiden på 33,31 i omspringningen blev billetten til sejren. 

Lige i hælene på Sille fulgte Malou Vestergaard og Jægersborgs Mr. Darcy e. Steendieks Darco/ Tai Tanico (opdr. Familien Aaby-Villadsen) med en tid på 33,47 sekunder i omspringninge. Parret blev således nr. 2 i klassen. 

Silvia Mourier og Allihies Superstar e. Jack of Diamonds/ Ard VDL Douglas tog tredjepladsen og leverede også klassen sidste fejlfrie ridt. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderne af pony kategori 1. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ask-blod hos flere at de topplacerede heste
Om eftermiddagen blev det children-rytternes tur til at ride finalen, der her blev afviklet i en LA2** på 120 cm.

Sejren gik til Victoria Lillelund Nielsen og Corvitus e. Cornettino Ask/ Larius W (opdr. Reneé Ulvsbjerg & Bo Sørensen). Parret blev i går placeret som nr. 3 i kvalifikationsklassen, men i dag lykkedes dem at avancere til førstepladsen med to fejlfrie runder.

Andenpladsen gik til Sacha Vestergaard Levisen og Heart Beat's Brakeout e. Heartbeat/ Limbus (opdr. Bjarne Nielsen), der også klarede begge runder uden fejl. Placeret som nr. 3 blev Viola Vinther og Teglvangs Qilian Jong e. Quiet Please/ Volstrups Casillas (opdr. Nanna og Steen Jong Villumsen). 

Copyright Ridehesten.com
Vinderne af children-klassen. Foto: Privat

For U18-rytterne blev finalen afviklet i en MA1*-klasser, der havde en forhindringshøjde på 135 cm. Kun en enkelt rytter klarede sig fejlfrit i gennem klassen, og det sikrede dermed Isabell Victoria Frost Jensen og Quality e. Quirado/ Casiro I sejren. 

Det blev til en endnu en placering for en hest med Stutteri Ask-blod, da Silje Frederikke Kristoffersen og Casper Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Kannan (opdr. Stutteri Ask) med blot en enkelt fejl indtog andenpladsen. Silje Dalgaard og Caiton Ravnes-Have DWB e. Cantolar/ Favorit Ask (opdr. Kirsten & Kjeld Christensen) blev nr. 3, ligeledes med en enkelt fejl. 

Hattrick til Caroline Knudsen
Caroline Knudsen forblev i dagens finaleklasse ubesejret, da hun med Landlyst Callicon e. Bøgegårdens Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Prinds) atter sejrede i den 145 cm høje U25 S1*-klasse. Parret red to fejlfrie runder og opnåede tiden 37,20 sekunder i omspringningen. 

Placeringen som nr. 2 tog Frida Munk Lassen og Kirkelodsgaards Ci Ci Chopin DWB e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler) også i dag, da de nåede i mål i omspringningen på tiden 37,94 sekunder. 

Natasha Tang Kaspersen og Volstrups Cash e. Volstrups Casillas/ Chuchill indtog tredjeplasen med tiden 40,49 sekunder.  

Foruden Stutteri Ask Trophy-finalen har der også været en stor flok ryttere til start i de almindelige springklasser til stævnet, ligesom der i går også var planlagt foredrag med dyrlæge Rikke Munk Andersen fra Højgaard Hestehospital. Hun fortalte i sit foredrag om hestevelfærd og om, hvordan vi kan blive ved med at bruge heste i sporten. Læs mere om dette her. 

Stævnets resultater. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner