Fiontini og Kittel vandt international debut i Grand Prix Kür

08-09-2021 10:32

Ved weekendens CDI-stævne i belgiske Grote Brugel vandt DV-hoppen Fiontini med sin nye partner, svenske Patrik Kittel, både Grand Prix og Grand Prix Kür med imponerende scorer

Copyright Ridehesten.com
Fiontini her med Andreas Helgstrand ved CDI-stævnet i Hagen tidligere på året. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 11-årige sølvmedaljehoppe Fiontini e. Fassbinder/ Romanov, der er opdrættet af den succesfulde avler Henrik Hansen og ejet af Stutteri EVO og Helgstrand Dressage, har i en årrække været redet af den tidligere Helgstrand-rytter, spanske Severo Jurado Lopez, som gjorde Fiontini til den eneste hoppe i verden med titlen tredobbelt verdensmester ved UVM.

Efter hoppen havde debuteret internationalt med Severo Jurado Lopez, overtog Andreas Helgstrand tøjlerne og har redet hoppen frem mod OL-udtagelsen, men for godt en måned siden overtog Patrik Kittel tøjlerne og har allerede bevist, at parret sammen har fundet melodien.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den forgangne weekend har den nye ekvipage været til start ved CDI3*-stævnet Grote Brugel i Belgien, hvor det fredag blev til sejr i Grand Prix med 75,348%. Her besatte Patrik Kittels australske hustru andenpladsen, mens tredjepladsen gik til amerikanske Jennifer Williams på den DV-hest, som hun også var på det amerikanske OL-bruttohold med, Millione e. Milan/ Rawage Quintus (opdr. Jørgen Olsen). Klassens resultat.

Lørdag gik starten i Grand Prix Kür, og her tog Patrik Kittel og Fiontini igen sejren – denne gang med 78,190%. Det var parrets debut i Grand Prix Kür, og hvilken debut. Havde det ikke været for en stor fejl i den ene galoppirouette, havde resultat rundet de 80%. Ekvipagen høstede flere 9-taller for piaffe og passe. Klassens resultat.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen