Fire nye danmarksmestre er fundet

03-03-2024 21:03

Kristine Bjørg Frank Bojsen

I weekenden har Herning Rideklub afholdt Agria DRF-mesterskaberne i indendørs spring for pony- og childrenryttere. Søndagen bød på spændende omspringninger om guld, sølv og bronze

Nyheden fortsætter efter annoncen

Children-rytterne var de første i ringen, her var der meldt 13 ryttere til finalen. Banebyggerne Rasmus Rise og Thomas Kastberg havde bygget en udfordrende bane, der målte 120 cm i højden. Seks af rytterne havde nul fejl med fra den indledende runde, og fire af dem gik også fejlfrit i finalerunden. Det betød, at der var lagt op til en spændende omspringning. Sille Hertvig Nielsen og Quimono De La Roque e. Kannan var den eneste equipage, der red fejlfrit i ompringningen, og de kunne derfor kalde sig for Danmarksmester for children. Sascha Vestergaard Levisen og Heart Beat's Brakeout e. Heartbeat/Limbus endte med sølv og Holger Haastrup Kristensen og Cavalino e. Tannenhof's Conteur/Calato fik bronze.

Sille Hartvig Nielsen leverende endnu en fremragende tur, da kategori I ponyerne skulle ride om medaljerne. Sille og GCS Rambo e. Cashelbay Cruise (opdr. Joanne Murphy Hanley) havde en enkelt tidsfejl med fra den indledende runde, og sluttede med den ene fejl, efter en flot fejlfri runde, på en andenplads. Kun Anna Ley og Ebony's Star sluttede af med et bedre resultat, og med to nulrunder kunne hun stille sig øverst på skamlen. 
Josefine Simonsen og Palma Sophie Gry Jansson-Christensen skulle ride omspringning om tredje- og fjerdepladsen. Josefine Simonsen og Bebo Com e. Monaghanstown Fred/Canal Misty Fionn (opdr. Peter J. Roberts) leverede en lynhurtig runde og kunne glæde sig over bronze med 3 sekunder ned til fjerdepladsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Christian Hald Cassøe og Graig Mhuire Ollie var de hurtigste ved kategori III ponyernes finale, og kunne kalde sig Danmarksmester efter omspringningen. Emily Lee Vestergaard og Sting's Yaris e. Kulltorps Yrrol/Bona-Fide (opdr. Ingrid Hagberg) red også en lynhurtig runde, kun et halvt sekund langsommere end Christian. Det resulterede i en flot andenplads. Silja Sofie Wlchmann Duus og Fenja Fonager Schougaard skulle ride omspringning om tredjepladsen. Her var det Silja og Skrædderdals Madonna e. Agerholm's Mon Ami/Stougjeshoeve Eagle Eye (opdr. Annette Skrædderdal Andersen), der red den hurtigste runde med hele fire sekunder ned til nummer fire. 

Der blev vendt op og ned på stillingen under finalen for kategori II-ponyerne. Guld-vinder Laura Bligaard og Nørlunds Maggie Mae e. Antario N/Kaiserwalzer (opdr. Stutteri Stald Nørlund) havde syv fejl med fra den indledende runde, men var den eneste equipage, der red fejlfrit i finaleridtet. Sølv og bronze skulle fordeles gennem en omspringning mellem Camilla Winther og Emma Aamand. De red begge en fejlfri omspringning, men Camilla Winther og Kenzie Van Der Vonderschotten e. Kalido Van Klaverborch/Polsbury Pirelli (opdr. Fam. A. Veenhof) red to sekunder hurtigere end Emma Aamand og Svanekærs Coco e. Mister Malthe/Firhøj's Pari (opdr. Marianne Brandtmar Larsen) 

Find weekendens resultater her.

Ridehestens fotograf har været til stede hele søndag. Billederne er ude hurtigst muligt og kan derefter ses og købes på vores webshop.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen