Flere auktionsføl på vej til Unghestechampionatet

12-11-2016 21:41

De bedste unge DV-heste fra egnethedstesterne er nu udtaget til forårets Unghestechampionat ved Herning Horse Show og blandt dem er der mange auktionsføl

Copyright Ridehesten.com
Frederico Mexia de Almeida og Mønsteds Hitascha.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere og flere ungheste er levende beviser på, at Dansk Varmblods auktioner er et godt sted at handle. Selv dem, der måske ikke topper på dagen og derfor ikke opnår de højeste priser, er oprindeligt udtaget til auktionen, fordi de er meget lovende kvalitetsføl.

Tredje bedste springhest i egnethedstesten på landsplan og vinder i region 2 er hoppen Mønsteds Hitascha e. Cajus/ Heartbeat (opdr. Ina Mønsted Pedersen). Hoppeføllet, der i 2012 blev solgt på Elitefølauktionen for 27.000 kr., gør nu enorm reklame for sin avler ved at vinde egnethedstesten med 900 point, og samtidig kan hendes ejer være glad for en god handel på følauktionen.

Femte bedste dressurhest i egnethedstesten på landsplan og vinder i region 2 er vallakken Okslunds Zackadon e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Evamaija Thea Kirstine Schmidt) gør også god reklame for sin avler. Han blev i sin tid solgt for 42.000 kr. på Elitefølauktionen og har nu opnået 880 point i egnethedstesten.

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Okslunds Zackadon.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er der springhesten Calisco e. Calido I/ Quidam de Revel (opdr. Carsten Carstensen), der opnåede 800 point ved egnethedsted samt Møllegårdens Al Capone e. Astrix/ Zardin Firfod (opdr. Lone Christiansen), der blev handlet på Elitefølauktionen for 135.000 kr., og har gjort en særdeles god figur ved egnethedstesten, hvor den opnåede 850 point.

Flere af de kvalificerede heste er købt på Forårsauktion ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning som fx Jestis Fürst Èbano e. Fürstenball/ Weltjunge (opdr. Stutteri Jesti v/ J. Søgaard og K Decker), der skiftede ejer for hammerslagspris på 180.000 kr. og nu ligger lunt til i egnethedstesten md 850 point. Også hoppen Hevringholms Delaya e.  ERA Dancing Hit/ Blue Hors Hertug, som kostede 210.000 kr. på auktion i Herning, har klaret sig godt og opnåede 840 point med sin nye ejer. Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen) gik for 250.000 kr. i Herning og er nu også kvalificeret til Unghestechampionatet.

Se resultater af dressurhestene og af springhestene.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald