Flot longering af dressurhingstene

06-03-2015 13:40

Britt Carlsen

Det var en udpræget fornøjelse at se dressurkollektionens 3-årige hingste danse spændstigt afsted i longen, og for en stor dels vedkommende arbejdede de med stor smidighed og i god balance

På trods af at bedækningstallet er faldet, så er kvaliteten til genæld steget og det gav sig udslag i, at dagens longering af unghingstene blev en udpræget fornøjelse at følge. Fornøjelsen blev også desto større, fordi longeførerne er ved at have et godt greb om denne øvelse, der blev indført for få år siden i forbundet. Longeringen bruges til at vurdere hingstens bevægelse i holdning, hvilket giver dommerne de første vigtige informationer om hingstens evne til at bære rytter.
Hingstene blev vist i en god holdning, med indspændingstøjer, der for de flestes vedkommende var passende og gjorde det lettere for hingstene at bevæge sig rundt på volten i god balance. 

- Vi appellerer til hingsteholderne, at få trænet hingstene i longering, så forholdene her under kåringen ikke får for stor indflydelse på bedømmelsen. Vi så longeringen afviklet i ro og det er netop det vi søger. Vi skal vurdere hingstenes grundkvalitet, og vi vil ikke se et konstrueret bevægelsesforløb, bemærkde disciplinansvarlig Bjarne Nielsen, og han fortsatte: Vi vil se en veltrænet hingst, der yder sit bedste. 

Bjarne Nielsen udtrykte også stor tilfredshed med dette års kollektion, og han understegede at kvalitetsfremgangen kun kan ske som følge af en streng selektion.
Set fra sidelinjen så kommer dommerne på noget af en opgave, når de i morgen skal selektere blandt hingstene, og så skal det blive meget interessant at se, hvilke og hvor mange dressurhingste, der bliver sat i præmieringen på søndag. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen