Føl reddet op fra å

13-05-2023 11:11

Et ungt føl var røget i et åløb til Skjern Å og blev af redningsfolk reddet op fra vandet for at blive genforenet med sin mor

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var et noget forfrossent, ungt føl, fire redningsmænd blev stillet til opgave at redde op fra et åløb til Skjern Å, hvor moderhoppen stod fortvivlet på brinken og ikke kunne gøre andet end at vente og kalde på sin føl.

Forbipasserende havde heldigvis lagt mærke til den ufrivillige og farlige adskillelse og fik tilkaldet det lokale beredskab, skriver tvmidtvest.dk. Indsatsleder Michael Nielsen stod her overfor en af de sjældnere opgaver; det var første gang, han skulle redde et dyr op fra et vandløb i sin tid som indsatsleder. 

Jeg har ikke en statistisk over, hvor tit det sker, men det sker ikke tit. Jeg er ikke engang sikker på, det sker en gang om året, siger Michael Nielsen, indsatsleder for Brand & Redning Midtvest, til tvmidtvest.dk.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var tydeligvis et vådt, koldt og træt føl, som ikke selv kunne komme op på brinken til mor, og der skulle i alt fire granvoksne mænd i gang med at hjælpe – to på land og to iført tørdragter.

Da føllet var løftet op i sikkerhed til den ventende mor, fik det hurtigt stillet sulten, og de to tilsluttede sig resten af flokken.

/tvmidtvest.dk

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald